En Sıcak Konular

Arınç neden listede yer almadı?

17 Ağustos 2007 08:18 tsi
Arınç neden listede yer almadı?  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunduğu listede Bülent Arınç'ın adı neden yer almadı? Peki bakan koltuğuna oturacak olan 24 kişi kim?

Erdoğan’ın listesinde kimlerin yer aldığı ve Gül’e sunulacak listede hangi isimlerin değişeceği merak konusu oldu. Gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bırakmasına rağmen Erdoğan’ın Bülent Arınç’ı “çizik” kaygısıyla liste dışı bıraktığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, Arınç’ın Sezer tarafından veto edileceğini düşündüğü için listeye koymadı. Dün Sezer’e gitmeden önce AKP Genel Merkezi’nde Arınç’la 40 dakikalık bir görüşme yapan Erdoğan’ın, “Gül Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yeni dönemde kabineye girersin” dediği öğrenildi.

Erdoğan, önceki gün MYK’da alınan gereğince kabine listesinde Dışişleri Bakanı olarak Abdullah Gül’ün ismine yer verdi ve Gül’e yine Başbakan Yardımcılığı görevini ekledi. Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra kabineden ayrılmasıyla boşalacak Başbakan Yardımcılığı görevini Arınç üstlenecek.

Gül’ün köşke çıkmasından sonra yeni listede yer alacak Dışişleri Bakanını Gül belirleyecek. Erdoğan, önceki gün yapılan MYK’da “Kendi yerine atamayı da kendisi yapar” diyerek Gül’ün halefini belirleyeceğini teyit etti.

Gül’ün adamları...

Erdoğan, dün götürdüğü liste ile Gül’e sunacağı liste arasında farklılık olacağını söyledi. Böylece, Gül’e yakın bazı isimlere bakan olma şansı doğdu. Sezer’in onaylamak istemediği listeyi Erdoğan, tek başına hazırladı. Ancak Gül’e gidecek liste Gül tarafından onaylanacağı için Erdoğan Gül’ün istediği isimleri de dikkate almak zorunda kalacak.

24 KİŞİ KİM?

AKP kulislerinde, 24 bakanın kim olduğu merak ediliyor. VATAN’ın edindiği bilgiye göre TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Devlet Bakanları Nimet Çubukçu ve Mehmet Aydın listeye giremedi. Erdoğan’ın, Siirt birinci sıradan seçilen Afif Demirkıran’ı ise Devlet Bakanı olarak listeye aldığı öğrenildi. Erdoğan, yeni listesinde iki bayana da yer verdi.
 
vatan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs