En Sıcak Konular

CHP'li Erdemir: Bu bir akıl tutulmasıdır

16 Ocak 2014 16:20 tsi
CHP'li Aykan Erdemir, "Torba Kanun Tasarısı"nda İnternet ile ilgili düzenlemelerin temel hak ve özgürlükleri daha da geri götürdüğünü belirterek, "Akıl tutulması diyebileceğimiz bu süreç sonucunda internet hak ve özgürlüklerimiz daha da sınırlandırılıyor"

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Alternatif Bilişim Derneği, Türkiye Bilişim Derneği, İnternet Teknolojileri Derneği, Bilgisayar Mühendisleri Odası, Türk İnternet Derneği temsilcileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen tasarıya ilişkin eleştirilerini dile getirdi. "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla işlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"un 2007 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlatan Erdemir, Türkiye'den yapılan bir başvuru üzerine AİHM'in düzenlemeyi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı bulduğunu kaydetti.

Aradan geçen sürede toplumun farklı kesimlerinin temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan yasaya karşı eleştirilerini yönelttiğini belirten Erdemir, ancak Torba Kanun Tasarısı'nda yapılan düzenlemelerle bu taleplerin karşılanması yerine temel hak ve özgürlükleri daha da geri götürücü değişiklikler yapıldığını savundu. Erdemir, "Ne yazık ki akıl tutulması diyebileceğimiz bir süreç sonucunda internet hak ve özgürlüklerimiz daha da sınırlandırılmıştır. Ülkemiz; Kuzey Kore, Suudi Arabistan, İran ve Çin ile birlikte internete erişimin kısıtlı olduğu otoriter ülkeler ligine düşmüş olacak. Türkiye küme düşmüş olacak" dedi.

Erdemir, tasarının görüşülme sürecinde TÜSİAD ve konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının Türkiye'nin geleceğinin karartılmasına ilişkin haklı ve yerinde uyarılarına Hükümetin duyarsız kaldığını ileri sürdü.

Aykan Erdemir, Torba Tasarı'da erişimin engellenmesinin Bakan yerine TİB'e bırakılmasının "makyaj düzenleme" olduğunu belirterek, "Bu talihsiz bir makyajdır. Bize verilen mesaj; Bakan'a güvenilmez, bu şalteri nasıl kapayacağı belli olmaz, o nedenle Bakan'dan aldık TİB'e bıraktık. Temel hak ve özgürlükler açısından ilerleme sağlamayan, ciddiye alınmayan bir düzenleme. Kelime oyunlarıyla bilişim ve bilgi ekonomisi gelişmez. Türkiye'nin yatırım iklimi ve bilgi ekonomisi, siz hangi kelime oyununu yaparsanız yapın zarar görecek" dedi.

Toplantıda söz alan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de düzenlemenin kamuoyunda çok fazla tartışılmadan yapıldığını belirterek, getirilecek kısıtlamaların ülkeye ekonomik zarar vereceğini anlattılar.

(AA)



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs