En Sıcak Konular

ÖMSS yerleştirme tercihleri 27 Ocak'tan itibaren

16 Ocak 2014 15:25 tsi
Engelli memur adaylarından, bazı kurum ve kuruluşların kadrolarına yerleştirme yapmak için 27 Ocak'tan itibaren tercih alınmaya başlanacak.

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) kapsamında bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için adaylardan, 27 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında tercih alınacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca yapılan 2012 ÖMSS sonuçları ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.

Bu amaçla hazırlanan tercih kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer alıyor.

Tercih kılavuzu, 27 Ocak-3 Şubat'ta ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS'ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması gerekiyor.

Tercih kılavuzunda yer alan kadroları, önceki ÖMSS tercih kılavuzlarında yer alan herhangi bir kadroya ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar tercih edemeyecek.

Adaylar tercihlerini, 27 Ocak-3 Şubat'ta, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak. ÖMSS İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

AA



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs