En Sıcak Konular

Altan Tan: Mavi Marmara'dan inenler açıklansın

16 Ocak 2014 14:36 tsi
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 2010 yılında Gazze’ye giderken İsrail saldırısı sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara olayıyla ilgili ilginç bir iddia ortaya attı.

Altan Tan, bazı AK Partili milletvekilleri ve bir köşe yazarının MİT istihbaratı doğrultusunda gemiye binmediğini öne sürdü. Başbakan Tayyip Erdoğan’dan, söz konusu istihbaratı ve son anda gemiye binmekten vazgeçen kişileri açıklamasını istedi.

Altan Tan, MİT’le ilgili ilginç bir iddiada daha bulundu. Bugünlerde Başbakan adına ‘nara atan’ bazı milletvekillerinin ve bir köşe yazarının 9 insanın hayatını kaybettiği Mavi Marmara’nın Gazze seferine katılmaktan son anda vazgeçtiklerini belirten Tan, “Bazı AK Partili milletvekilleri ve bir malum yazar, Gazze’ye giden gemiden Antalya’da indi. MİT istihbaratıyla son anda gemiye binmeyen bu kişiler kimlerdir? Başbakan bunları açıklasın. Gazze’ye bir gemi kalksın; Başbakan, Davutoğlu, AK Partili milletvekilleri ve o malum yazar binsin, ben de hemen bineceğim.” diye konuştu.

BDP’li Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluk operasyonu sonrasında yaşanan gelişmeler üzerinden hükümete sert suçlamalarda bulundu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tüm dostlarıyla yollarını ayırdığını ve bir muhasebe yapmak yerine kırıp dökerek, yakıp yıkarak bir yerlere varmaya çalıştığını vurguladı. Paris’teki PKK cinayetiyle ilgili son günlerde gündeme gelen iddiaları değerlendirirken, ortada olayın MİT tarafından finanse edildiği yönünde ıslak imzalı bir evrak olduğuna işaret ederek, “Bu belge MİT’in değilse kimin? Kim nereden çıkardı? Bunu da bulamıyorsan, aklımızla alay etme, dükkânı kapat eve git.” diye konuştu.

DEMİRTAŞ: MİT'İN AÇIKLAMASI BİZİ TATMİN ETMEDİ

Selahattin Demirtaş, CNN Türk’te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programında, Paris’te öldürülen PKK’lı 3 kadın ile ilgili internete düşen suikast planına ilişkin ses kayıtları ve belgeleri değerlendirdi.

"SESİ TEYİT ETTİK"

Demirtaş, "MİT'in yaptığı açıklamalar bizler açısından tatmin edici değil. Ses kayıtlarının gerçek olduğunu bizler teyit ettik. İsmi geçen şahsın sesini yakından tanılayanlar sesini teyit ediyoruz dediler. Yayınlanan belge ile ilgili de Mit belgesi olduğuna dair de çok ciddi şüpheler var" diye konuştu.

Paris cinayetleriyle ilgili olarak Başbakan'ın daha önceki açıklamalarından alıntı yapan Demirtaş şunları söyledi:

"Başbakanın Kasım 2012'de yaptığı açıklamalar ile uyuşan bir belge ve ses kaydı söz konusu. Başbakan o dönemde yaptığı açıklamada Fransa'dan üst düzey bir PKK 'lının iadesini istediği Fransa'nın buna cevap vermediğini belirtiyordu. Ses kaydında ve belgelerde de ekim ve kasım ayında Sakine Cansız'ın Fransa'ya geldiğinin tespit edildiği ve bu konuda operasyonel girişimlere başlandığı ifade ediliyor. Başbakanın resmi olarak kendi ağızından 'biz o dönemde girişimde bulunduk' dediği zamanlara denk düşen beyanlar ve belgeler yayınlanmış durumda. Bunlar tümüyle şüpheleri MİT üzerine yoğunlaştırıyor. MİT'in yaptığı açıklamalar bizler açısından tatmin edici değil. Ses kayıtlarının gerçek olduğunu bizler teyit ettik. İsmi geçen şahsın sesini yakından tanılayanlar sesini teyit ediyoruz dediler. Yayınlanan belge ile ilgili de MİT belgesi olduğuna dair de çok ciddi şüpheler var"

Demirtaş şunları söyledi;

"MİT'İN YAPTIĞI RESMİ AÇIKLAMA BİZİ TATMİN ETMEDİ"

Paris'teki cinayetlerle ilgili MİT'in yaptığı açıklamalara ilişkin Demirtaş, "MİT'in yaptığı resmi açıklama bizi tatmin etmedi. Tam tersine yeni şaibelerin ortaya çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Belgenin düzmece olduğuna dair bir açıklama yok. Bu konunun peşini bırakmayacağız" dedi.

"BAŞBAKANIN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR İLE UYUŞAN BİR BELGE VE SES KAYDI SÖZ KONUSU"

Demirtaş, "Başbakanın Kasım 2012'de yaptığı açıklamalar ile uyuşan bir belge ve ses kaydı söz konusu. Başbakan o dönemde yaptığı açıklamada Fransa'dan üst düzey bir PKK'lının iadesini istediği Fransa'nın buna cevap vermediğini belirtiyordu. Ses kaydında ve belgelerde de ekim ve kasım ayında Sakine Cansız'ın Fransa'ya geldiğinin tespit edildiği ve bu konuda operasyonel girişimlere başlandığı ifade ediliyor. Başbakanın resmi olarak kendi ağızından 'biz o dönemde girişimde bulunduk' dediği zamanlara denk düşen beyanlar ve belgeler yayınlanmış durumda. Bunlar tümüyle şüpheleri MİT üzerine yoğunlaştırıyor. MİT'in yaptığı açıklamalar bizler açısından tatmin edici değil. Başbakanlığın sessiz kalması da kabul edilebilir değil.

Fransız savcısı ve soruşturmayı yürütenler Türkiye'den yeterli bilgi belge alamadıklarını, Türkiye'deki savcı da Fransa'dan yeterli bilgi belge alamadığını ifade ediyor. Görünen o ki ülkeler arası çıkar pazarlıkları konusunda üç Kürt kadın siyasetçinin canı, hayatı pazarlık konusu yapılıyor. Ortada çirkin bir tezgah var. Türkiye'nin, Fransa'nın bir yönüyle Almanya'nın da bu kirli oyuna bulaştığı anlaşılıyor" diye konuştu.

Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,015 µs