En Sıcak Konular

'Ertuğrul Özkök önce kendini düşünsün'

16 Ocak 2014 13:36 tsi
'Ertuğrul Özkök önce kendini düşünsün' Gazeteci yazar Melih Altınok ve 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, Ertuğrul Özkök'ün Mustafa Karaalioğlu ve Ekrem Dumanlı'yı hedef aldığı yazısını eleştirdi.

Melih Altınok, "Eğer gerçekten sistematik bir yargı sürecine gidilecekse, Ertuğrul Özkök önce kendini düşünsün" dedi.

24 TV'de yayınlanan Günün Manşeti'nin bugünkü bölümünde Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün "Kardeşim ne hakkınız var" başlıklı yazısı masaya yatırıldı. Ertuğrul Özkök dün yayınlanan yazısında "Sevgili Ekrem, sevgili Mustafa bir kulak verin" diye bir bölüme yer vermiş ve köşesinden Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı hedef almıştı. Yazısında "Böyle giderse bir gün yargılanacaksınız" diyen Ertuğrul Özkök'ün bu tutumu Melih Altınok ve Murat Çiçek tarafından eleştirildi. Melih Altınok ve Murat Çiçek, "90 yıl önce uyanan millet şimdi uykuya yatıyor" iddiasında bulunan Ertuğrul Özkök'ün eski Türkiye'ye özlem duyduğu için böyle bir tutum aldığını söyledi.

ÖZKÖK ÖNCE KENDİNİ DÜŞÜNSÜN

Melih Altınok, eğer gerçekten sistematik bir yargı sürecine gidilecekse, 28 Şubat'taki tavrı yüzünden önce Ertuğrul Özkök'ün yargılanacağını belirterek "Ertuğrul Özkök önce kendini düşünsün" dedi. Programda Melih Altınok Hürriyet gazetesinin algılanışı ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı. "Öcalan'ın Nevruz açıklaması yaptığı gün Hürriyet ekibi gittiler Diyarbakır'da yazıişleri toplantısı yaptılar" diyen Altınok, Hürriyet gazetesi ekibi için "Utanmadılar sıraya girdiler" dedi. Hürriyet gazetesinin bölgeye yönelik tutumunu eleştiren Melih Altınok, "Sabah akşam Kürtleri aşağılayacaksınız, sürekli bu yazıları yazacaksınız, milyonlarca seçmenin iradesiyle dalga geçeceksiniz ama orada onları çiçeklerle karşıladılar" ifadelerini kullandı.

İLK İSİMLERDEN BİRİ ÖZKÖK OLACAK

O dönemde attığı manşetler yüzünden Türkiye'de bir hayli tartışılan Özkök'ün 28 Şubat'ın sivil ayaklarına dokunulmaya başlanmasıyla birlikte ilk sırada geleceğini söyleyen Murat Çiçek ise, "28 Şubat'ın sivil ayaklarına dokunulmaya başlandığı anda o isimlerden ilki Ertuğrul Özkök olacak" ifadesini kullandı. Murat Çiçek, Özkök'ün yazısıyla ilgili şunları söyledi: Ertuğrul Özkök, sadece Ertuğrul Özkök değildir. Bunu da söylemekte fayda var. Dün iki ismini gündemine almış. Biri Ekrem Dumanlı diğeri Mustafa Karaalioğlu... ve 'Size cezaevi yolu gözüküyor' diyor. Bu ülkede yargı doğru düzgün işleyebilseydi, herhalde o hapse girecek olan ne Ekrem Dumanlı ne de Mustafa Karaalioğlu olurdu. Kendisinin ilk sırada gelmesi lazımdı. Kendisi, kaleminden kan damlayan, Ahmet Kaya'yı nasıl linç ettiği ve nasıl 28 Şubat'ın mimarlarından biri olduğunu unutmuş olsa gerek ki bugün yaşananları kendi bakış açısından değerlendirerek 'Bu işin kazananı olmaz. Biri kazanırsa diğeri Silivri'ye gidecek' diyerek aklı sıra ortalığı karıştıracak.

stargazete.com


Bu haber 875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,833 µs