En Sıcak Konular

'Türkiye ne zaman adım atsa...'

16 Ocak 2014 10:26 tsi
'Türkiye ne zaman adım atsa...' İçişleri Bakanı Efkan Ala, 6. Büyükelçiler Konferansı'nda büyükelçilere konuştu. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ala ile konferansta söz aldı.

Efkan Ala, konuşmasında "Bu bizi ilgilendirmez veya bu bizim iç işimiz onları ilgilendirmez gibi argümanlar artık anlamını kaybetti" dedi. Ala satır başları ile şunları söyledi:

Türkiye artık dünya üzerinde izlenmeye değer bir ülke konumuna gelmiştir. Ancak arzu ettiğimiz noktada değilsek daha fazlasını istiyor isek nerede eksikliğimiz olduğunu ve neler yapabileceğimizi düşünmemiz gerekiyor.

- Yurt dışında neler oluyorsa Dışişleri'nden İçerde ne oluyorsa valilerden dolayısı ile içişlerinden soruluyor.

-Bugün dışarda ne iyi olmuşsa da ne kötü olmuşsa bundan büyükelçiler sorumlu olduğu bilinmelidir.

-Artık sadece kendi coğrafyamızda yaşamıyoruz. İnsanlar cep telefonları ile en uzaktaki insanla komşu konumunda.

-Türkiye birçok çağı bir arada yaşıyor. Bir tarafta tarım toplumu, bir tarafta son teknoloji içiçe geçmiş.

-Öyle bir atmosfer oluşuyor ki batıda batı kültürü, doğuda doğu kültürü, bir televizyonda karşı karşıya geliyoruz. biz ikisinin de ortasındayız.

-Bir tarafta çok mukaddes olan bir olay başka bir ülkede hiç anlam ifade etmiyor, ama bu durum ekranda karşımıza çıkıyor.

-Türkiye dışardaki gelişmelere paralel olarak içerde birçok sorunu ele almaya başladı. Türkiye sorunları çözmek için adım atarken bizim ne yapmak istediğimizi gelişmiş gelişmekte olan geri kalmış ülkelere olduğu gibi anlatmaktır. Oralardaki yansımaları da bize anlatmaktır.

-Türkiye çözüm süreci olarak adlandırdığı terör sorununu çözmek için adımlar attı, buna yönelik eleştiriler saldırılar da beklenmedik risler değil. Türkiye ne zaman kendiliğinden harekete geçerek bir sorunu çözmeye çalışsa başka odaklar harekete geçerek bunu engellemeye kalkıştı kalkışıyor kalkışacak.

-Biz sorunları arkamıza bıraksa da o sorunlar arkasından gelecektir. Bu yüzden sorunu bir kenara bırakmakla sorun bitmiş olmuyor.

-Çözüm süreci boyunca sizden ricam, yabancıların dezenformasyonu önleyici adımları atmanızı ve bu konuda bizden gerekli bilgileri almak için hiç çekinmeyiniz. Türkiye'nin yapmak istediğini mutlaka oralarda anlatınız.

-Türkiye ne zaman çok ciddi kararlar alıyor ve sorunları çözme konusunda adım atıyorsa, demokrasideki eksikler ve sistem açığından yararlanarak saldırı girişimine uğruyor, darbe girişimlerine maruz kalıyor. Buna karşı durmanın öncelikle adımı da Türkiye'nin yaptığının doğru olarak anlatılmasıdır. Bu konuda sizlere çok önemli görevler düşüyor.

-Uluslarararası ilişkileri belirleyen önemli noktalardan biri de ekonomik ilişkilerdir. Sizin bulunduğunuz yere ne kadar ürün satıyorsak Türkiye'deki en ücra köy kasaba o kadar ondan fayda sağlayacaktır.

-Türkiye'nin ihracatının artışının bizlere nasıl yansıdığını mutlaka bakıp görmenizi tavsiye ediyorum. Bu Türkiye'nin ulaşağı merhalede çok önemlidir.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Büyükelçiler konferansı dolayısıyla birlikte büyükelçilerin valilerle de buluşmasının iyi olacağı düşüncesinde olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Ala bunun fevkalede olacağını söyledi.

Önümüzdeki yıl Büyükelçiler konferansının Çanakkale'de yapılacağını anlattı.

stargazete.com

Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs