En Sıcak Konular

Paris cinayetleriyle ilgili MİT'in açıklamasına BDP'den tepki

16 Ocak 2014 10:26 tsi
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.



Paris’teki cinayetlerle ilgili MİT’in yaptığı açıklamayı değerlendiren Altan Tan, ortada ıslak imzalı bir evrak olduğunu, bu evrakın kime ait olduğunu sordu. Tan, “Bu belge MİT’in değilse kimin? Önce bunu söyle. Senin değilse bu belge ne? Kim nereden çıkardı. Bunu da bulamıyorsan, aklımızla alay etme, dükkanı kapat eve git” dedi.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan’da yargılanması tasarısıyla ilgili bir soru üzerine Tan, “Başbakan denize düşerken doğru yerlere tutunsun. Bu düzenlemeler Parlamento’dan geçmez. 28 Şubat mağdurlarının haklarını vermeyeceksin, 28 Şubat, 27 Nisan, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının kurtuluşunu sağlayacaksın, on bir Kürt içeride olacak, Kemalistlerle işbirliği yapacaksın. Kemalistlerle işbirliğinden bir şey çıkmaz” diye konuştu.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da, CNN Türk’teki 5N1K programında “MİT’in açıklamaları bizi tatmin etmedi” dedi. Demirtaş Pariste’ki cinayetlerle ilgili olarak şunları söyledi: “Ses kayıtlarının gerçek olduğunu bizler teyit ettik. İsmi geçen şahsın sesini yakından tanılayanlar sesini teyit ediyoruz dediler. Yayınlanan belge ile ilgili de MİT belgesi olduğuna dair de çok ciddi şüpheler var. MİT’in yaptığı resmi açıklama bizi tatmin etmedi. Tam tersine yeni şaibelerin ortaya çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Belgenin düzmece olduğuna dair bir açıklama yok. Bu konunun peşini bırakmayacağız.”

“ŞÜPHELER MİT ÜZERİNDE”

“Başbakanın Kasım 2012’de yaptığı açıklamalar ile uyuşan bir belge ve ses kaydı söz konusu. Başbakan o dönemde yaptığı açıklamada Fransa’dan üst düzey bir PKK’lının iadesini istediği Fransa’nın buna cevap vermediğini belirtiyordu. Ses kaydında ve belgelerde de ekim ve kasım ayında Sakine Cansız’ın Fransa’ya geldiğinin tespit edildiği ve bu konuda operasyonel girişimlere başlandığı ifade ediliyor. Başbakanın resmi olarak kendi ağızından ‘biz o dönemde girişimde bulunduk’ dediği zamanlara denk düşen beyanlar ve belgeler yayınlanmış durumda. Bunlar tümüyle şüpheleri MİT üzerine yoğunlaştırıyor.”

“SEÇİM SONU MASAYA OTURULACAK”

Demirtaş, 17 Aralık operasyonlarına ilişkin olarak da “Tümüyle AK Partiye dönük operasyonlardır demek imkansız. İddiaların gerçek olduğuna dair toplumda ciddi bir kanaat oluşmuştur. Bağımsız, tarafsız bir yargı mekanizmasına ihtiyaç var. Bağımsız, tarafsız bir yargı mı yürütüyor diye baktığımızda o kısmında da içimiz rahat değil” dedi.

Demirtaş çözüm süreci için de “Süreç beklemeye alındı gerileme veya ilerleme söz konusu değil. Ama seçimlerin hemen arakasından artık bu meseleleri tarafların masaya yatıracağı ciddi bir aşamaya geçilecek” diye konuştu. Demirtaş, Uludere için de “Tarih ve vicdanlar bu dosyayı kapatmayacaktır” değerlendirmesini yaptı.

BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,644 µs