En Sıcak Konular

Dolar bir rekor daha kırdı

16 Ocak 2014 10:01 tsi
2014'te rekorlar kıran dolar piyasalar üzerinde siyasi riskin devam etmesiyle yeni bir rekor kırarak 2.2110 TL'ye ulaştı.

Piyasalarda siyasi gerginlik etkisi devam ederken dolar bir rekor daha kırdı. İki gün önce 2.1977 TL ile rekor kıran dolar bugün güne yüzde 0,7 yükselerek başladı ve 2.2110 TL ile yeni tarihi rekorunu kırdı. Böylece dolar ilk kez tarihte 2.21 TL'yi de aşmış oldu.

Öte yandan döviz piyasalarında Euro cephesinde de yükseliş sürdü. Euro bir kez daha 3,01 TL'yi aşarak  3,0131 TL'den işlem görüyor. Euro bu seviyeleriyle 27 Aralık'ta kırılan 3.0148 TL'lik rekora çok yaklaşmış oldu.

Borsa güne sert düşüşle başladı

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, döviz kurlarındaki sert yükselişin etkisiyle güne önceki kapanışa göre 1.060,02 puanlık düşüşle 67.074,61 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 1,56 oranında değer kaybederken, bankacılık endeksi yüzde 1,79, holding endeksi yüzde 1,38 oranında düşüş kaydetti.

Dün genel olarak küresel piyasalara paralel olarak pozitif bir seyir izleyen BIST 100 endeksinde, yükseliş isteği döviz ve tahvil piyasasındaki negatif seyrin etkisiyle sınırlı kalmıştı.

Dün borsa kapanışında bankalararası piyasada 2,19 TL seviyesinin hemen altında işlem gören dolar, bugün açılışta hızlı bir şekilde yükselerek tarihinin en yüksek seviyesi olan 2,2119 TL'yi gördü. Analistler, döviz kurlarının yükseliş isteğinin hisse senedi piyasalarını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Sabah açılışta, dolarda 2,1990 - 2,20 seviyelerinde bulunan stop-loss emirlerinin çalıştığını ve bu seviyelerden sonra doların yükselişinin ivme kazandığını ifade eden analistler, 2,20 üzerinde kalınması durumunda 2,22 seviyesinin direnç olarak takip edileceğini tahmin ediyor.

BIST 100 endeksinde 66.700 seviyesinin kritik destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, bu seviyeden gelen tepki alımlarının gücünün yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

(AA)

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,829 µs