En Sıcak Konular

Türk ve Suriyeli hackerlar Twitter’da kapıştı

16 Ocak 2014 09:48 tsi
Türk ve Suriyeli hackerlar Twitter’da kapıştı “Türk Güvenliği” adlı hacker grubu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yanlısı “Suriye Elektronik Ordusu” adlı hacker grubunun internet sitesini hack’ledi.

Daha önce Amerikan haber ajansı AP, Microsoft şirketi, İngiliz gazetesi Guardian, Harvard Üniversitesi gibi bir çok tanınmış kurumu hack’leyen Suriye Elektronik Ordusu’nun (SEO) sitesinde Türk Güvenliği grubunun arması yer aldı. Türk Güvenliği Twitter’dan SEO’ya “Selam çocuklar hack’lendiniz” yazdı.

SEO is şu açıklamada bulundu: “SEO sitelerine hizmet veren barındırma şirketi saldırıya uğradı. SEO servis sağlayıcıları barındırma şirketi tarafından yönetilmesi nedeniyle bir daha saldırı olmaması için hızla servis sağlayıcıları kapattılar. Bu saldırılar SEO’yu etkilemeyecektir, hack’leme ve operasyonlarına devam edecektir.” SEO’nun, Türk Güvenliği’ne “Ah evet, hükümetinizin sitelerine saldırdığımız için değil, ilgi çekmek için bize saldırdınız” yazması üzerine de iki hacker grubu arasında “laf dalaşı” yaşandı. Türk hacker’lar SEO üyelerinin gerçek kimliğini açıklama tehdidinde bulundu. SEO ise “Ne yazık ki gerçek kimliklerimizi kamuya açık sitelere koymuyoruz, gerçekten barındırma şirketini hack’leseydiniz bunu bilirdiniz” yanıtını verdi. Türk Güvenliği ise “Yenilgiyi kabul edin ve uzaklaşın, yapacak işimiz var” dedi. Twitter’da laf dalaşı için “Suriye-Türkiye siber savaşı çıktı” yorumları yapıldı.

Milliyet



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs