En Sıcak Konular

Batı istihbaratları Esad’la elele

16 Ocak 2014 09:23 tsi
Batı istihbaratları Esad’la elele Şam yönetimi, Suriye muhalefetine yaptığı yardımları durduran Batılı ülkelerin istihbarat kurumlarıyla Suriye”deki “radikal gruplara” karşı işbirliği yaptıklarını açıkladı.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Batılı istihbarat servislerinin yaz aylarından bu yana Suriye’deki radikal gruplarla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Şam’a birçok ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. Mikdad, BBC’ye yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e istifa etmesi için baskı yapan batılı siyasetçiler ile güvenlik yetkilileri arasında bir hizipleşme olduğuna işaret etti. Batılı istihbarat servislerinin son zamanlarda Şam’ı ziyaret edip etmediği sorusuna yanıt veren Mikdad, “Batılı istihbarat servislerinin çoğunun Şam’ı ziyaret ettiğini” belirtti ancak ayrıntı vermeyi reddetti. Mikdad, görüşmelerde hangi konuların ele alındığı konusunda da bilgi vermedi.

İlk İngilizler görüşmüş

Faysal Mikdad’ın açıklaması ile aynı saatlerde ABD’nin Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde de Mikdad’ı doğrulayan önemli bir haber yayınlandı. WSJ’ye konuşan iki istihbarat yetkilisinin açıklamalarına göre, İngiliz istihbarat kuruluşu MI6 emeklisi bir görevli geçtiğimiz yaz ortasında, Şam’a ziyaret gerçekleştiren ilk yetkili oldu. Bunu takiben Alman, Fransız ve İspanyol istihbarat yetkililerinin de Şam’daki görüşme trafiğine dahil olduğu ileri sürülüyor.

Batı: Diplomatik değeri yok

Habere göre, Avrupalı istihbarat yetkilileri,toplantıların Suriyeli muhalif gruplara mensup oldukları belirtilen yaklaşık bin 200 Avrupalı savaşçı hakkında bilgi almaya yönelik olduğu belirtiliyor. WSJ’ye konuşan Batılı diplomatlar, bu görüşmelerin yalnızca “radikal grupları” kapsadığını ve herhangi bir “diplomatik değeri olmadığının” altını çizdiği bildirildi.

Mikdad: Elçilikler açılacak

Ayrıca Batı ülkeleriyle yaz aylarından bu yana gerçekleştirilen görüşmelerde Suriye’de gözaltına alınan yabancıların durumunun da ele alındığı belirtiliyor. Birçok Batılı ülkenin büyükelçilerinin yeniden Şam’a dönmesi için kendileri ile temasa geçtiğini belirten Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdad, “Bazı ülkeler Cenevre Konferansı’nı bekliyor. Bu ülkeler, olasılıkları değerlendirdiklerini söylerken, Batı Avrupa’dan gönderilen teröristler büyük bir tehdit haline geldiği için bir grup ülke güvenlik önlemleri ile ilgili işbirliği yapmak istiyorlar” açıklamalarında bulundu.

Star


Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs