En Sıcak Konular

Başbuğ da AYM yolunda

16 Ocak 2014 08:44 tsi
Tutuklu milletvekillerinin tahliyelerinin ardından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da AYM'ye başvuru kararı aldı. Başbuğ, Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini de savundu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile BDP'li milletvekillerinin tahliyesi ve yeniden yargılama tartışmalarının ardından Ergenekon tutuklusu eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un da Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapacağı öğrenildi. Kendisini ziyaret eden CHP Cezaevlerini İnceleme Komisyonu üyeleriyle görüşen Başbuğ Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda CHP'den de destek talep etti.

'BUNLAR GEÇMİŞTE KALDI'
 
Bugüne kadar başvuru yapmayı düşünmediğini belirten Başbuğ, komisyon üyelerine “Yeniden yargılama meselesinde 'şimdiye kadar niye akıllarına gelmedi' veya 'işin hukuksuz olduğunu şimdi mi kabul ediyorlar' yaklaşımları doğru değil. Bunlar geçmişte kaldı, şu an kabul ediyorlarsa önümüze bakmalıyız, hataları düzeltmeliyiz” dedi. Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini de savunan Başbuğ, CHP’lilerden “Anayasa bunu emrediyor; parti olarak da bunda ısrar etmeniz gerekiyor. Yüce Divan'da yargılanmamın yolunun açılması için çalışma yapılmalı” sözleriyle destek istedi. Başbuğ, “Paralel devletin olduğunu Başbakan da kabul etti. Balyoz'da sahte delil var; Ergenekon'da ise delil bile yok” diye konuştu.

‘KUMPAS ORTAYA ÇIKACAK’

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İzmir milletvekilleri Rıza Türmen ve Mustafa Balbay’dan oluşan CHP komisyonu ile görüşen, Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını ve gizli tanık uygulamasından vazgeçilmesini istedi. Tolon, davanın delilleri arasında yer alan 5 numaralı CD’nin sahte olduğunu iddia ederek “ Bu CD'de Balyoz ve Ergenekon'un kumpas olduğunu ortaya koyacak bilgiler var” dedi. 

HİLMİOĞLU İÇİN GÜL DEVREYE GİRDİ

Ergenekon davasında 23 yıl hapis alan ve ağır hastalığı bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu da CHP Cezaevlerini İnceleme Komisyonu üyeleriyle yaptığı görüşmede, hasta tutuklular konusunu gündeme getirdi. Hilmioğlu hasta tutuklulara konusunda adının tek başına gündeme getirilmesinden rahatsız olduğunu belirterek, konunun bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirtti” dedi. Bu arada Hilmioğlu için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye girdiği tutuksuz yargılama için ilgililere "Bu soruna bir çare bulun" talimatı verdiği öğrenildi. Hilmioğlu’nun kardeşi ve avukatı Hayati Hilmioğlu, tutuksuz yargılama için bugün Yüksek Mahkeme’ye bireysel başvuruda bulunacak.

Akşam
 



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,391 µs