En Sıcak Konular

Erdoğan seçimin startını Ankara'dan verdi

14 Ocak 2014 17:23 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki toplu açılış töreninde konuştu.

ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 214 proje, Arena Spor Salonu’nda düzenlenen tören ile açıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arena Spor Salonu'nda, Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada vatandaşa hizmet sözü verdi.

ÇOCUKLAR KARŞILADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliği yaptığı törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Salona girişinde çocuklar tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, miniklerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hükümetin yaptıkları toplu açılışları örnek aldıklarını belirterek, 214 açılışı birlikte yaptıklarını söyledi. Açılışı yapılan projelerin görüntülü tanıtımları eşliğinde konuşan Gökçek, “Projeler için 317 milyon lira harcandı. Başbakanımızın seçimlere kadar 6 kez daha açılış için bize vakit ayırmasını istiyoruz” dedi.

KUŞLAR DALLARDAN DÖKÜLÜRDÜ

İşte Gökçek'in konuşmasından satır başları:

214 adet açılışa hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün 214 çalışmamızı bir arada açmak için bir araya geldik. Ankara hava kirliliğinin zirve yaptığı bir yerdi. Hava kirliliği nedeniyle kuşlar dallardan dökülürdü. 1300 doğalgazlı otobüslüyle çevre ödülü alan belediye biz olduk. 20 yıl önce haftada üç gün suyu kesilen bir Ankara’yı devraldık.

Ankaramıza 191 adet üst geçit köprü veya viyadük yaptık. Bu bir Türkiye rekorudur.  Araç sayısı bir buçuk milyona çıktı. En uzun noktaya artık 45 dakikada varıyoruz. Bu sene bir rekora daha imza attık. Beş milyon ton asfalt döktük. Son beş yılda dev bulvarlar yaptık. Ankara Bulvarımızı sayın Başbakanımızın katılımıyla devreye soktuk.   17 alt üst geçide 108 milyon TL sarf ettik. Sosyal ve kültürel merkezler, Elmadağ, Kazan Aile Yaşam Merkezi, Sincan Hanımlar Lokali, toplam maliyetleri 17 milyon lira. Üç adet itfaiye binası. Hacı bayramın civarında güvercin sokak ve bağlantılı yedi sokağın restorasyonunu yaptık. Kızılay’da binaların cephelerini, Ulus’ta binaların cephelerini yenilemeye başladık. İnşallah bittiğinde Kızılay’ın çevresi değişecek. İlçe belediyelerimize hediye olarak iki adet Pazar yeri yaptık. 89 adet taksi durağı ile 11 adet dolmuş durağını bitirdik. Ve Ankara saatler şehri oluyor. 25 adet saat kulesi yaptık. Bunun üzerine 27 tane daha gelecek.

317 MİLYON LİRALIK YATIRIM

 

Şu anda açtığımız eserlerin toplam maliyeti 317 milyon liradır, yani 317 trilyon liradır. Umarım ki sayın Başbakanım seçimlere kadar bize altı kez daha açılış yapmak için vakit verir. Sincan metrosunu birlikte açmak istiyoruz, ODTÜ bulvarının açılışını yapmak istiyoruz. 1665 bulvar ve geçidin açılışlarını yapmak istiyoruz. Ve şu anda Ankara’nın beş girişinde beş kapımız yapılıyor, onların açılışını yapmak istiyoruz. 214 açılışımız Ankaramıza ve ülkemize hayırlı olsun. Ankara başbakanımızı çalışmalarında örnek almaya devam edecektir. Değerli Başbakanımızın zor günlerden geçtiğini biliyoruz. Türkiyemiz ve başbakanımız pek çok sıkıntılardan geçerek geldi. Dün olduğu gibi önümüzdeki günlerde de bu badireleri atlatacağına inanıyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun. Herkese en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ERDOĞAN: TEMEL ATTILAR AÇAMADILAR

Gökçek’in ardından kürsüye Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"... Aşkı olmayan heyecanı olmayan bunları yapamaz. Ben yapılanları sayacak değilim. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Olay bu!

Ankara'da AK Parti iktidarıyla ve öncesi dönemden bugüne yapılanlar ortada. Siz bu eserleri gördünüz. İki tane metro bitmiş durumda, test sürüşleri yapılıyor resmi açılışları da yakında yapılacak. Ankara toplu taşımda farklı bir süreci yaşayacak.

11 yıllık çalışmalarımızla Türkiye'nin efendisi değil, hizmetkarı olduk. Gece gündüz demeden yürüdük.

HİZMET AŞKIMIZ VAR

Aşkla, şevkle, heyecanla yürüdük bu yolla, durmadık. Yürümeye devam edeceğiz. Bizim bu ülkede ideallerimiz, hizmet aşkımız var, muhasır medeniyetler seviyesi üstüne çıkma hedefimiz var.

Ülkemizin büyümesini güçlenmesini istemeyenler var. Onlara rağmen büyüyoruz, güçleniyoruz. 15-20 önce bir Ankara vardı ama 20 yıldır yeniden inşa edilen bir Ankara var.

Ankara katlı köprülü kavşak nedir bilir miydi? Bilmezdi. Daha önce hafif raylı sistem o da bir tane... Metro Ankara'nın kültürüne şimdi girdi.

KISKANMASINLAR!

Erdoğan'ın konuşması bir ara 'Kıskananlar çatlasın' sloganlarıyla kesildi. Erdoğan salondakilerin sloganları üzerine "Kıskanmasınlar, onlar da anlayacak, onlar da bizimle birlikte yürüyecek" karşılığını verdi.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz, yolumuza öyle devam edeceğiz. Bu sevdayı ancak yaşayan bilir. İş yapanla sadece laf üreten arasındaki farkı millet bilir.

11 yıldır en ücra köyden Başkenti'ne kadar Türkiye'yi kalkındırma mücadelesi veriyoruz. Birileri de sürekli ayağımaz çembe takmanın peşine düşüyorlar. Milletle olan gönülbağımızı hazmedemeyenler var.

Türkiye'nin güçlenmesini, refaha, kardeşliğe kavuşmasını kabullenemeyenler var. Türkiye'ye tuzaklar hazırlayanlar var. Bu ülkede benim çiftçi kardeşimi yüzde 59 faizle sömürenler oldu. Esnaf kardeşimi yüzde 46 faizle sömürenler oldu. Memur, işçi, çiftçi uyanıyor. AK Parti iktidarına sahip çıkıyor.

Şimdi yüzde 5 faize düşürüldü. Aradaki fark çiftçimi bitiriyordu. Bunları bu iktidar halletti. Artık hamdolsun Anadolu'nun neresine giderseniz gidin, bütün köylerimizde traktör var.

Buralara durup dururken gelmedik.

30 MART'TA YANITI ALACAKLAR

Şuanda değişik vasıtalarla bu ülkenin istikbaline kastedenler hiç şüpheniz olmasın 30 Mart'ta en güzel şekilde alacaklar.

17 Aralık'ta hükümetize yönelik çok ağır bir saldırı ortaya kondu. Yolsuzluk iftirasıyla asıl niyetlerini gizlemek istediler. Yolsuzluk üzerinden milli iradeye kurdukları tuzağı gizlemek istediler. 17 Aralık operasyonu, milli olan ne varsa ona kasteden bir operasyondur. Milli çıkarlarımızı hedef aldılar. Halkbank ki, biz geldiğimizde ederi 1 milyar doların altıdaydı. Şimdi ederi 25 milyar dolardır.

Bunu hazmedemediler, bunu kıskandılar. Görev zararıyla bize devredilen bankaları hamdolsun bu dönemde hepsi karlı bankalar haline geldi. Büyük yatırımlarımız hedef aldılar, 3. havalimanını, 3. köprüyü hedef aldılar. Hızlı treni hedef aldılar, Marmaray'ı hedef aldılar. Bunların yapılmasını istemediler. Çünkü bunlar Türkiye'nin çıtasını yükseltiyor. Çözüm sürecini hedef aldılar. MİT'i hedefa aldılar.

HATAY'DAKİ TIR

Suriye'de Türkmen kardeşlerimize insani yardım götüren TIR'ı yasalara aykırı şekilde durdurdular. MİT kime çalışır? Ülkeye çalışır, millete çalışır. Bir savcı Adana'dan kalkıyor yardımı engelemek için yasaları çiğneyip operasyon yapıyor. MİT bu ülkenin çıkarları için çalışırken, sen kim için çalışıyorsun?

MİT'i yasadışı şekilde engelliyorsun. Reyhanlı saldırısında ey savcı sen 7 gün oraya gitmedin, neredeydin? HSYK'ya suç duyurusu yapıyorum. 7 gün bu savcı Reyhanlı'ya niye gitmedi?

Türkmenler'e giden yardımlara neden rahatsızlık duyuyorsunuz? Başkalarına taşeronluk yapıyorlar.

MİLLET NE DERSE O OLACAK

Şunu herkes bilsin ki, Türkiye'de milli irade hakim olacak, millet ne derse o olacak. Medya, sermaye, çeteler ne derse değil, millet ne derse o olacak.

Hedef bu! Milli irade egemen olacak.

AFFETMEYECEK!

Şimdi onun mücadelesini veren bir iktidar var. Bu yolu inşallah böyle yürüyeceğiz. Yargı millete rağmen karar vermez, millet adına, millet için karar verir. Millete rağmen karar veremez. Yargı milletin seçtiği hükümete, Meclis'e dayatma yapamaz, müdahale edemez.

Ben yargının içinde hukuka saygın olan yargı mensuplarını tenzi ederim. Örgüt bağlantılı çalışanları tarih affetmeyecektir, yetkili kurum ve kuruluşlar affetmeyecektir.

Yargı tarafsız olsun diye bağımsızdır. Ama yargı bağımsız olsundiye bir örgüte teslim deiyorsanız orada yargı tarafsız olmaz. Yargının yasama ve yürütmeye müdahalesine izin vermeyiz. Bu herşeyden önce milletin iradesini hiçe saymaktır. Sorumluluk yüklenmeden yetki kullanmanın adı diktatörlükltür.

Biz yürütme, yasama millete hesap veririz. Yargının hesap vereceği bir yer var mı?

30 Mart'ta biz yine milletin huzurunda imtihandan geçeceğiz. Eğitim almak için hastaneye, tedavi olmak için okula gitimyorsunuz değil mi?

Siyaset yapmak isteyen siyasi parti kurar, siyasi partiye üye olur. Davul sizin boynunuzda kalsın ama tokmak bizim elimizde olsun diyorsanız kusura bakmayın bu sorumlulktan kaçmak demektir.

Türkiye, Bu çete yapılanmasının da üstesinden gelecektir. Çünkü daha yapılacak çok işimiz var. Unutmayın! Allah'ın hesabı tüm hesapların üzerindedir.


Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs