En Sıcak Konular

Ankara'ya bomba gibi düştü! 12 AK Parti'li vekil...

14 Ocak 2014 15:00 tsi
Ankara'yı sallayan HSYK krizinin görünmeyen yüzünde AK Parti'li 12 vekilin başlattığı istifa depremi olduğu iddia edildi.

ANKARA'nın gündemi HSYK'nın yapısında değişikliği öngören kanun teklifi. Bu teklifle ilgili kamuoyu önünde yürütülen tartışmalar bir yana asıl kıyamet kapalı kapılar ardında kopuyor.

Olayların ana merkezi ise AK Parti...

Ankara kulislerindeki iddialara göre, AK Parti'deki 12 milletvekili HSYK'da yapılmak istenen düzenlemeye karşı kazan kaldırdı ve yönetimin 'istifa' tehdidinde bulundu. Parti yönetimine ise Perşembe gününe kadar süre tanındı.

DEVREYE GÜL MÜ GİRDİ?

Ankara'yı sarsan bomba iddianın duyulması üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi. İstifa edeceği iddia edilen vekillerle görüştüğü söylenen Gül, krizin aşılması için muhalefet liderlerini acilen Çankaya Köşkü'ne çağırdı. Muhalefet liderlerinin nabzını tutan Gül daha sonra Erdoğan'la görüştü ve HSYK için ortayol çizdi.

AK PARTİ'DEN GERİ ADIMLAR GELDİ

HSYK Kanunu'nda değişiklik öngören tartışmalı yasa teklifinde Ak Parti'den ilk geri adım dün geldi. Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nda adalet komisyonlarına ilişkin 4. ve 5. madde AK Parti önergesiyle tekliften çıkarıldı ve eski düzene geri dönüldü.

BOZDAĞ VE CANİKLİ TURLARA ÇIKTI

Gül ile Erdoğan'ın görüşmesi sonrası bugün sabahın erken saatlerinde AK Parti'de yeni bir mesai başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli muhalefet partileriyle HSYK krizinin aşılması için görüşmeler yaptı. Görüşme sonrası yapılan açıklamalar ise ılımlıydı.

ERDOĞAN FORMÜLÜ  AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan ise 12 vekilin istifasına neden olacağı iddia edilen HSYK krizinin aşılması için yeni formülü açıkladı. Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada muhalefetin de onayının alınması halinde, yasa teklifinin "dondurulacağını" söyledi.

Yasa teklifi yerine ise Anayasa değişikliğinin getirilebileceğini açıkladı. Başbakan, yeni HSYK için de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu benzeri bir yapının düşünülebileceğinin işaretini verdi.

Kulislerde Erdoğan'ın ılımlı tavrının altında vekillerin istifasını engellemek olduğu konuşuluyor.
internet haber


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs