iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

‘Şahin görünümlü…’

14 Ocak 2014 11:55 tsi
‘Şahin görünümlü…’ Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay, Başbakan Erdoğan’ın Japonya gezisinin ardında ‘tıpkı İran gibi’ nükleer silah elde etmek olduğunu ileri sürdü. Soru şu; bu ‘hayırlı’ bir iddia mı? iyibilgi Ankara

Başbakan Erdoğan kısa süre önce 3 ülkeyi kapsayan bir uzak doğu ziyareti gerçekleştirdi. Bu resmi ziyaretlerin bir ayağı da Japonya’ydı. Tokyo temasları sırasında Türkiye bu ülkeye yaptırdığı uyduyu teslim aldı ve bir nükleer santral kurulması için de Japon hükümetiyle anlaştı.

Bu gelişmeler yaşanırken bir Japon gazetesi, “Japonya’nın Türkiye ile imzaladığı enerji anlaşması, nükleer silahlanma endişesi doğurdu” başlığıyla bir haber yayınladı. Bir yandan Japon hükümeti bu anlaşma nedeniyle eleştiriliyor ve muhalefete şikâyet ediliyor, diğer taraftan ise Türkiye’nin, nükleer silah için gerekli maddeleri üretebileceği iddia ediliyor.

Tabii bu iddia resmi makamlar tarafından yalanlandı ve biraz komik de bulundu. Çünkü hem Japonya hem de Türkiye’nin nükleer silahlar konusundaki tavrı biliniyor hem de iki ülkenin taraf olduğu uluslararası anlaşmaların bağlayıcılığı da ortada duruyordu.

Kime ihbar ediliyor?

Ankara bu tür iddialara, “kardeşim yıllardır tüm Ortadoğu nükleer silahlardan arındırılsın, buna İran da İsrail de dahil diye yırtınırken, kaldı ki İran meselesi bir noktaya da ulaşmışken çıkıp nükleer bomba mı yapacağız” demeye bile gerek görmedi. Çünkü haberin niyeti başkaydı.

Ancak bugün konuyu hatırlayan çıktı! Zaman gazetesinde Şahin Alpay bakın nasıl cümleler kurdu...

“AKP hükümetinin derdi nükleer santrallerden sadece elektrik elde etmek değil. Bölgesel, hatta küresel güç (!) olma iddiasıyla, Türkiye 1980’de Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması’na taraf olduğu için açıkça ifade edemediği amaç, nükleer silah yapmak, en azından nükleer silah üretmek için gerekli teknolojiye sahip olmak. Tıpkı İran gibi...”

“Tıpkı İran gibi” lafı size/bize değil anlaşıldığı üzere. Başka bir yere söyleniyor. Ama bitmedi daha...

“Umarım, Japonya Parlamentosu bu anlaşmayı onaylamaz. (Eğer onaylayacak olursa, nükleer silahların yayılması anlaşmasına taraf olan Japonya’nın bu sözleşmeye sadık kalmadığı dünyaya ilan olacak.) Her durumda AKP hükümetinin uygulamak istediği, başımıza büyük belalar açma tehlikesi arz eden, gelecek kuşakların güvenliğini ipotek altına alan nükleer enerji programının durdurulması için, sorumluluk sahibi bütün yurttaşların her adımda, tüm demokratik hakları kullanarak mücadele vermeleri gerekiyor.”

Kısa süre önce, “Türkiye terör listesine alınacak” lafı çıkmıştı şimdi anlaşılıyor ki bir de bununla uğraşılacak. Peki bu yapılan, yapılmak istenen nasıl tarif edilebilir? Habercinin görevi burada bitiyor. Okurun başlıyor..

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs