En Sıcak Konular

Aydın Doğan "Dinsel Ritüel" yaptı

16 Ağustos 2007 19:33 tsi
Aydın Doğan Emin Çölaşan'ın işten çıkartılmasına tepkiler yağıyor. Sebatayist uzmanı Yalçın Küçük: "Aydın Doğan dinsel bir ritüeli yerine getirdi" dedi. İşte tepkiler...

Gazeteci yazar Emin Çölaşan'ın Hürriyet'ten çıkartılmasına tepkiler yağıyor. En ilginç tepki Yalçın Küçük'ten geldi.

Yalçın Küçük: “Aydın Doğan, dinsel bir emri yerine getirerek, bunun karşılığı olan kurbanını kesmiştir. Bu, Doğan’ın AKP’ye tabi olduğunu anlatmasının yoludur”

Dehşet ve ibret verici bir durum
Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, gazeteci Emin Çölaşan’ın işine son verilmesini “ibret ve dehşet verici” sözleriyle nitelendirdi. Okuyan, Çölaşan’ın büyük ihtimalle AKP iktidarının Hürriyet’e yaptığı baskılar sonucu görevinden uzaklaştırılmış olabileceğini sözlerine ekledi.

Bastırma ve susturma taktiği
Türkiye’nin periyodik dönemleri olduğunu ve bu dönemlerde çeşitli yöntemlerle “baskı ve susturma” taktiklerinin sergilendiğini söyleyen Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, “Bu bir baskı dönemidir. Düzeysizliğe , çirkinliğe, kışkırtıcılığa yapılması gereken baskı yerine eleştirilere baskı yapılıyor” diye konuştu.

Bu AKP Hükümeti’ne destektir
Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Çölaşan’ın işten çıkarılmasının hem orduya hem de tüm laik kesime karşı bir mesaj olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi. Doğan Grubu’nun AKP Hükümeti’ni kayıtsız şartsız desteklediğini ifade eden Kuloğlu, Köşk seçim sürecine dikkat çekti.

Tasfiye süreci devam ediyor
İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, Türkiye’de Cumhuriyet rejimi üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek, “Bu kapsamda, akıldan, bilimden yana olan Atatürkçü insanlara yönelik bir tasfiye ve sindirme hareketi başlatılmıştır. Türkiye’de adım adım BOP uygulanıyor” diye konuştu.

TSK’ya meydan okuyamazlar
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emin Çölaşan’ın görevden uzaklaştırılmasıyla Cumhuriyet sevdalılarından birinin daha etkisiz kılınmak istendiğini söyledi. Tolon, orduya ve laik kesimlere mesaj olup olmadığı yönündeki soruya da “Türkiye’de TSK’ya meydan okuyacak adam daha anasından doğmadı” dedi.

Türkiye son perdede
Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Türkiye’de sadece basının değil, beyinlerin de ortadan kaldırıldığını belirterek, bu operasyonun uzun süredir devam ettiğini söyledi. “Türkiye son perdeyi oynuyor” diyen Sinanoğlu, 2000’de  start alan tasfiye sürecinin son imzasının da 2002 seçimlerinde atıldığını iddia etti.

Birilerini rahatsız etmiştir
Toplumsal Düşünce Derneği Genel Başkanı Av. Fethi Bolayır da Emin Çölaşan’ın bir bayrak ve simge olduğunu belirterek Türk milliyetçisi görüşüyle, Cumhuriyetin bölünmez bütünlüğüne göğsünü kale gibi siper eden bir yazar, yürekli kavgasıyla kuşkusuz birilerini rahatsız etmiştir. Ali Kemaller Çölaşan’ı tasfiye etti” dedi.



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,021 µs