Küstah iddia: "Yezidi katliamı" | " /> Küstah iddia: "Yezidi katliamı" | "/>

En Sıcak Konular

Küstah iddia: "Yezidi katliamı"

16 Ağustos 2007 19:05 tsi
Küstah iddia: Haddi aşan suçlama... Irak Devlet Başkanı Talabani’ye bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin internet sitesi Türkiye ile İran’ın koordineli biçimde K. Irak’ı vurduğunu iddia etti.

Talabani’ye bağlı internet sitesinde yer alan iddiada İran topçuları Kandil dağını bombalamaya devam ederken, Kuzey Irak sınır hattındaki Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri de İran-Türkiye-Irak sınır üçgenindeki Hakurk bölgesini bombalamaya başladığı öne sürüldü.
Haberde, İran’ın bugün Kandil Dağı’nı vurmaya başladığı, bundan 1 saat sonra sabah 09.00 sularında da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terör örgütü PKK üyelerinin bulunduğu tahmin edilen Hakurk bölgesini şiddetli biçimde bombaladığı iddia edildi.
Sınır hattındaki Türk askerlerinin, Hakurk bölgesini arazisini bir çok noktadan koordineli bombaladığını savunulurken Kürt güvenlik güçlerine dayandırılan haberde iki köyün yandığı büyük maddi hasara neden olduğu ancak can kaybı hakkında henüz net bilgi olmadığını öne sürüldü.

BARZANİ: YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİ SORUMLU

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Kuzey Irak’ta yaşanan ve 500 kişinin ölümüne neden olan saldırılardan yabancı istihbarat servislerinin sorumlu olduğunu iddia etti. Barzani öte yandan yaşanan saldırılar nedeniyle bir günlük yas ilan etti.
Mesut Barzani, kendisine bağlı internet sitelerine yaptığı açıklamada, Şengal Bölgesinde bulunan Gıruzer, Siba Şeyh Hıdır gibi yerleşim alanlarını hedef alan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan intihar saldırılarında yabancı istihbarat servislerini sorumlu tuttu. Barzani, “çeşitli ülkelerin istihbaratlarının Kürt kentleri olan Musul, Kerkük ve Diyala gibi yerlerde yaşayan Kürt vatandaşların bu kentleri terk etmeleri için saldırılarda bulunduğunu" iddia etti.

“KÜRT GÜÇLERİ DÜŞMANLARA YARDIM EDENLERİ VURSUN

Bir süredir “çok sayıda ülke istihbaratının Kerkük, Musul ve Diyala gibi Kürt bölgeleri üzerinde hesaplarının olduğunu" öne süren Barzani, “Bu bölgelerde yaşayan Kürt vatandaşların yerlerini terk etmelerini sağlamak için bu şekilde saldırıların düzenlendiğini ve bölgede kendilerini satan bazı hainlerin bunlara yardım ettiğinin açık olduğunu" savundu.
Barzani, “Kürt güvenlik güçlerinin saldırıya hedef olan bölgelere gitmesini, Kürt düşmanlarına ve onlara yardım edenleri vurmalarını, çünkü bu duruma daha fazla tahammül edilemeyeceğini" söyledi.

“BARZANİ BİR GÜNLÜK YAS İLAN ETTİ

Öte yandan ANKA’nın edindiği bilgilere göre, Mesut Barzani, söz konusu saldırılarda yaşamını yitirenler için bir günlük yas ilan etti.
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Sağlık Bakanlığı dört bomba yüklü kamyonla gerçekleşen saldırılarda en az 250 kişi hayatını kaybettiğini söylemiş Şengal hastanesine ise ölü sayısını 500 olarak açıklamıştı.



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,038 µs