En Sıcak Konular

Görüşmesinin perde arkası

14 Ocak 2014 08:07 tsi
Görüşmesinin perde arkası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önce Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'la; sonra da Başbakan ile görüştü. Başbakan, son zamanlarda çok konuşulan bir isimle birlikte Köşk'e çıktı. İşte görüşmenin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye girmesiyle Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yapısının siyasi partiler arasında uzlaşma sağlanarak anayasa değişikliği ile yeniden düzenlenmesi konusu gündemde öne çıktı.

Krizin aşılması temasları çerçevesinde bugün Çankaya Köşkü'nde olağanüstü bir trafik yaşandı. Gül'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmelerin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Köşk'e çıktı. Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne, Ak Parti milletvekili ve siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile birlikte çıktı. Erdoğan'ın, aynı zamanda yazıları ve "Orduya kumpas" değerlendirmeleri ile son dönemde öne çıkan Akdoğan ile birlikte Köşk'e çıkması, bu akşam Ankara kulislerinde merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Akdoğan, Gül ile Erdoğan arasında baş başa yapılan görüşmeye katılmadı.
 
Muhalefetin tavrı
 
Kulislere yansıyan bilgilere göre; Gül, bugün görüştüğü muhalefet liderlerine HSYK'nın yapısında yapılacak değişikliğin anayasa ile yapılması konusundaki düşüncelerini sordu. Gül, liderlerin görüşlerini Erdoğan'a anlatarak, Başbakan'ın da fikrini aldı. Gül'ün bu girişiminin ardından iktidar ile muhalefet partileri arasında yeni HSYK'nın yapısının nasıl olacağı ve bununla ilgili anayasa değişikliği konusunda temaslar gündeme gelebilir. CHP lideri, Gül'e, kamuoyuna da açıkladığı iki şartını dile getirdi. MHP lideri Bahçeli ise bu öneriye karşı soğuk ve temkinli bir tutum sergiledi. BDP lideri Demirtaş ise anayasa değişikliğine destek verdi.
 
Erdoğan Köşk'e "Hayırlı akşamlar" diyerek çıktı
 
Erdoğan, saat 19.30'da Köşk'e çıkarak Gül ile görüştü. Erdoğan'ın, "Hayırlı akşamlar" diyerek girdiği makam odasındaki görüşme, bir saat sürdü. Erdoğan ile birlikte Köşk'e, son günlerde özellikle "Orduya kumpas" değerlendirmeleri ile öne çıkan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan da çıktı. Ancak Köşk kaynaklarından alınan bilgilere göre Akdoğan, başbaşa yapılan görüşmeye katılmadı. Akdoğan, Gül ile Erdoğan'ın görüşmesinin bitmesini Köşk içinde bekledi.
 
Bu gelişmeler, HSYK krizinin anayasa değişikliği üzerinde uzlaşma sağlanarak aşılması konusunda temasların yoğunlaştığı yorumlarına neden oldu. Ankara kulislerinde şimdi gözler; bu girişimin ne kadar etkili olacağı ve iktidar ile muhalafet partileri arasında anayasa değişikliği konusunda temasların başlayıp başlamayacağına çevrildi.

Milliyet



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,211 µs