"Dükkanı kapattım" | " /> FLAŞ! Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 'Dükkanı kapattım. Konuşursam yanlış anlaşıyorum' dedi. İşte ayrıntılar:" /> "Dükkanı kapattım" | "/> FLAŞ! Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 'Dükkanı kapattım. Konuşursam yanlış anlaşıyorum' dedi. İşte ayrıntılar:"/>

En Sıcak Konular

Büyükanıt: "Dükkanı kapattım"

16 Ağustos 2007 18:46 tsi
Büyükanıt: FLAŞ! Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda 'Dükkanı kapattım. Konuşursam yanlış anlaşıyorum' dedi. İşte ayrıntılar:

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Çanakaya Köşkü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Sezer'in işadamı Jak Kamhi'ye verdiği ödülde habercilerle sohbet eden Büyükanıt, "Cumhurbaşkanlığı konusunda konuşmayacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Başbakan Erdoğan'ın yeni kabine listesini geri çevirmesinin ardından gözler, saat 17:00'de Köşk'te başlayan işadamı Jak Kamhi'ye “Devlet Üstün Hizmet Madalyası”nın verildiği törene çevrildi.

Resepsiyona Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın sözleri damgasını vurdu. Medya mensuplarının Köşk seçimleri ile ilgili sorularına 'Kimseyle kavga edecek halimiz yok, ama ilkelerimiz var ilkelerimize ters düşecek halimiz de yok' şeklinde cevap verdi.

Borsa'daki değer kaybı ile ilgli bir soruya da Genelkurmay Başkanı 'Ben istifa etsem Borsa yükselir' esprisiyle cevap verdi.

Org. Yaşar Büyükanıt, Köşk'te yapılan kokteylde cumhurbaşkanlığıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt bugün Ankara kulislerinde konuşulan "Görevden çekildi" dedikodusuna şu yanıtı verdi:

'Telefon etmişler, bilmiyorum belki de etmişimdir. Benim haberim yok. Kim uyduruyor bunları. Benim haberim olmadan ortaya dedikodu atıyorlar. Demek ki birileri manipüle ediyor. Konuşuyorum 'Borsa düştü' diyorlar. Konuşmuyorum borsa yine düşüyor. Ne yapayım. Amuda mı kalkayım?'

Büyükanıt, gazetecilerin 12 Nisan konuşması ve 27 Nisan bildirisini hatırlatmaları üzerine de şunları söyledi:

'Hiçbir şey söylemeyeceğim. Dükkan kapalı, işim çıktı" diye espiri yapan Büyükanıt sonra şöyle devam etti: Hiçbir şey söylemeyeceğim. Söylenecek herşey zaten söylendi. Anayasa'da olanı söyledim. Ben kendim mi uydurdum? Hiçbir zaman iç siyasete dönük konuşmadım.'

"Özü de sözü de bir" ifadesinin hatırlatılması üzerine Büyükanıt, 'Aynı zamanda tutum ve davranışlarına yani icraatlerine de yansıtmalı. Hiç değilse bir atasözü kazandırdık' dedi.

Abdullah Gül'ün seçilmesi halinde 30 Ağustos resepsiyonuna eşli mi yoksa eşsiz mi davet edileceği sorusunu Genelkurmay Başkanı şöyle yanıtladı: 'Bilemiyorum, bizim prensiplerimiz belli. Kimseyle kavga etmeyiz, onlara uygun davranırız.'

TÖRENDEN NOTLAR

İş adamı Jak Kamhi'ye ''Devlet Üstün Hizmet Madalyası'', Çankaya Köşkü'nde düzenlenen bir törenle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından verildi. Törene katılan Başbakan Erdoğan, kuvvet komutanlarının elini sıkarken sıra YÖK başkanı Teziç'e gelince elini çekip kendisine ayrılan protokolde ayrılan yere geçip oturdu.

Kamhi için düzenlenen toplantıya, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışışleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ve çok sayıda yabancı konuk katıldı.

İş adamı Kamhi için düzenlenen madalya törenine devletin zirvesi katılırken, törene katılan Başbakan Erdoğan, kuvvet komutanlarının elini sıkarken sıra YÖK başkanı Teziç'e gelince elini çekip kendisine ayrılan yere geçti.

Törenin başında Kamhi'ye yurt içinde ve dışında ulusal yararlar doğrultusundaki üstün hizmetleri, Türkiye'nin tanıtımı ve yüceltilmesine değerli katkıları ile toplumsal birlik ve bütünlüğe yönelik başarılı çalışmaları nedeniyle Dışişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanlığı'nın uygun bulmasıyla verildiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Sezer, Kamhi'ye Devlet Üstün Hizmet Madalyası'nı tevcih etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Özel bir kuruluşun yönetim kurulu başkanı olan Kamhi'nin Türk ekonomisine önemli katkıda bulunan yatırımlarıyla sanayi ve ticaretin gelişmesine öncülük eden iş dünyasının önderlerinden biri oldu. Kamhi'nin aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası, İktisadi Kalkınma Vakfı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği gibi mesleki ve gönüllü kuruluşların yönetiminde önemli çalışmalar yürüttü. Türk toplumunun sevgi ve hoşgörüsünü tüm dünyaya anlatmak amacıyla kurulan 500. Yıl Vakfı'nın başkanı olan Kamhi Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtımına önemli katkıda bulundu. 1995 yılının ''Dünya Hoşgörü Yılı'' olarak seçilmesinin sağlanmasında Kamhi'nin ve 500. Yıl Vakfı'nın çalışmalarının etkili oldu. Sayın Kamhi'nin değerli çabalarıyla kurulan 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, insanlarımızın yüzyıllardır sürdürdüğü kardeşliği belgelemektedir'' dedi.

Sezer, ''Atatürkçü düşünceye içtenlikle bağlı sayın Kamhi, başkanlığını uzun yıllar sürdürdüğü İktisadi Kalkınma Vakfı aracılığıyla ve kişisel çabalarıyla, Atatürk'ün Türk ulusuna hedef gösterdiği kalkınma ve çağdaşlaşma yolunda önemli bir aşama olan Avrupa Birliği yönelimine güçlü destek sağlamıştır. Yaşamı boyunca her zaman ülkenin geleceğinden kendini sorumlu tutma bilinci ile hareket eden sayın Kamhi, ülkemizin tanıtılması ve uluslararası alanda karşılaştığı sorunların giderilmesi yolunda yılmadan ve işten bir özveriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Sayın Kamhi bu yurtseverliği ve çalışkanlığı ile ulusumuzun övgüsünü kazanmıştır. Devlet Üstün Hizmet Madalyası, Sayın Jak Kamhi'ye ulusumuzun şükran duygularının bir anlatımıdır.'' diye konuştu.

Sezer'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Kamhi de, madalya için şükranlarını dile getirdi. Ülkesine hizmet etmenin her yurttaşın görevi olduğunu belirten Kamhi, yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kamhi, Türkiye'ye karşı düşmanlık besleyen bazı aşırı odakların ürettikleri sorunların üstesinden gelmede İsrail Devleti'nin de Türkiye'yi daima desteklediğini ifade etti. Kamhi, sözlerini ''Ne mutlu Türküm diyene'' diyerek tamamladı.
Sezer'in Kamhi'ye madalyasını takmasının ardından konuklara piyano dinletisi düzenlendi. Piyano dinletisinin ardından davetliler için bir resepsiyon düzenlendi.

 




Bu haber 1,284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,773 µs