En Sıcak Konular

Hollywood oyuncuları CIA'ya ajanlık yapıyor

12 Ocak 2014 11:48 tsi
Hollywood oyuncuları CIA'ya ajanlık yapıyor CIA eski çalışanı, büyük oyuncuların CIA'ya çalıştığını, dünya liderleri ile yaptıkları görüşmeleri kuruma rapor ettiklerini açıkladı.

CIA eski hukuk başmüşaviri John Rizzo, Hollywood oyubcularının ajanlık yapmak için CIA’Ya müracaat ettiğini iddia etti.

Anılarını yazan John Rizzo, sinema dünyasının ajanlıkla bağlarının sadece beyazperdeyle sınırlı kalmadığını savunarak çok sayıda önemli oyuncunun CIA için ajanlık yaptığını açıkladı. Rizzo,Company Man: Thirty Years of Controversy and Crisis in the CIA adlı kitabında CIA’nın Hollywood oyuncularına ajanlık yapmaları için yaklaşmasının rutin bir işlem olduğunu ifade etti.

Rizzo kitabının yayımlanması vesilesiyle verdiği bir söyleşide, “Hollywood ünlülerinin ekseri sol eğilimli olduğu düşünüldüğünden, daha muhafazakâr isimlerin CIA için çalıştığını düşünebilirsiniz fakat liberal sanacağınız pek çok isim de CIA ile işbirliği yaptı” dedi. CIA ile işbirliği yapan ünlüler “gizli” kabul edildiğinden, Rizzo kitabında isim vermekten kaçınıyor. Buna rağmen CIA'nın Hollywood’un hizmetlerine hangi konularda ve nasıl başvurduğuna ilişkin bilgi vermekten çekinmiyor.

Rizzo’ya göre; film çekimleri, ABD dışında ve özellikle de CIA ajanlarının operasyon yürütmekte güçlük çektiği bir ülkede gerçekleştirildiğinde, CIA ajanları film ekibinin arasına karışıyor. Ayrıca özellikle yurtdışındaki propaganda faaliyetlerine destek vermeleri için aktörlerin yardımına başvuruluyor. CIA’nın gizli finansman sağladığı belgesellerde, bu oyuncuların rol alması talep ediliyor. Aynı şekilde Hollywood’un dünyadaki önde gelen bir liderle buluşan bir yıldız, görüşmede geçenleri ayrıntılarıyla CIA yetkililerine aktarıyor.

Rizzo, CIA bünyesinde sadece Hollywood’la ilişkileri yönetmekle görevli çok sayıda personel çalıştığını da açıkladı. John Rizzo, “Bu ilişkiler ben geldiğimde vardı ve ben ayrılırken de sürüyordu. Oyuncular, ABD hükümetinin giremediği yerlere bile girebiliyorlar” diyor.

John Rizzo kitabında şöyle bir örnek de veriyor:

"Büyük bir oyuncu, CIA için ajanlık yapmak istediğini söyler. Zira rakip bir aktörün CIA’ya çalıştığını öğrenmiştir. CIA hizmetleri karşılığında aktöre ücret teklif eder fakat ünlü oyuncu teklifi reddedip, onun yerine 50 bin dolar tutarında kokain talep eder. CIA teklifi reddetse de, oyuncu hizmetlerini istihbarat servisine sunmaya devam etti."

dunyabulteni


Bu haber 1,140 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,292 µs