En Sıcak Konular

Yeni Cumhurbaşkanına sunun!

16 Ağustos 2007 15:42 tsi
Yeni Cumhurbaşkanına sunun! Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yeni kabine listesini görmek istemedi ve Erdoğan'a "yeni Cumhurbaşkanına sunun" dedi. Hasan Cemal: Sezervari bir davranış, şaşacak bir şey yok!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni bakanlar kurulu listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunuyor. Sezer, Erdoğan'ı saat 15.30'da kabul etti. Görüşme 15.50'de sona erdi.

Başbakan görüşme sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklaması:

İstişarelerden sonra listemi hazırladım ve sunmak için Köşk'e çıktım. Fakat kendileri listeyi almadan "seçimlerden sonra olumlu bir hava doğdu, yeni Cumhurbaşkanına sunmanız isabetli olur" dediler. 

Benim için de sürpriz oldu Cumhurbaşkanının tavrı. Bu yeni Cumhurbaşkanı için bir jest. Bana göre gayet olumlu müspet bir yaklaşım. Kimi bakanlıklarda değişiklikler yapacağız. Devlet ve icracı bakanlıklarda dağıtım olacak.

Peki bu bir jest mi? Bir televizyon programına konuk olan Hasan Cemal "bu bir jest mi" sorusuna yanıt verdi.

Hasan Cemal: Cumhurbaşkanı Sezer'in bu tavrı beni şaşırtmadı. Sezervari bir davranış. Danıştay'a atama yaptı ancak yeni hükümeti kabul etmedi.

Ruşen Çakır: Listeye itiraz edeceğini sanıyordum ancak bunu beklemiyordum. Bunun şöyle bir sonucu oldu. Bakanlık bekleyen kişiler onbeş gün daha bekleyecek.

Fehmi Koru: İlginç bir tavır çünkü hükümeti kurma görevini vermişti. Acaba dün Başbakan'ın "listeme müdahale edilmesin" şeklindeki açıklamasından sonra mı bu kararı aldı bilmiyorum. 

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı: Cumhurbaşkanları birlikte çalışacağı bakanlar hakkında bazı hassasiyetlerinin olması normaldir. Görev süresi 15 gün sonra bitecek bir ismin böyle bir değişikliğe gitmemesi bir jesttir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek: Cumhurbaşkanı Sezer'in bu tutumunun arkasındaki nedenin Erdoğan'ın dünkü, "Seçilmişlerden oluşan, bir takım kuruyorum. Kimi, nereye monte edeceğimi, ben belirlemeliyim. İnanıyorum ki, Cumhurbaşkanı, bunu anlayışla karşılayacaktır" şeklindeki sözlerinin de yattığını iddia etti. Özyürek, "Sayın Erdoğan peşinen böyle bir hüküm verdiği için Sayın Cumhurbaşkanı da kabine listesini kabul etmemiştir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin: Cumhurbaşkanı hükümeti kurmak için Sayın Başbakana yetki verdi. Şimdi neden böyle davrandı, bu izaha muhtaçtır.
 



Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,704 µs