En Sıcak Konular

10 günlük gündemi baş döndürecek

12 Ocak 2014 09:09 tsi
10 günlük gündemi baş döndürecek Asya ziyaretinden dönen Başbakan Erdoğan’ı yerel seçimlere kadar yoğun bir gündem bekliyor.

Erdoğan, HSYK, Yargıtay ve Danıştay’da yapılacak değişiklik çalışmalarının yanı sıra seçim çalışmalarına katılacak, ardından AB için Brüksel’e çıkarma yapacak.

Başbakan Erdoğan Japonya-Singapur ve Malezya’yı kapsayan yurtdışı ziyaretinin ardından ilçe ve belde belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıtacak. Ziyareti öncesi seçim üst kurulunu toplayarak belirlediği adayları açıklamaya başlayacak olan Erdoğan’ı bugünden itibaren yoğun bir Türkiye gündemi bekliyor. Başbakan Erdoğan’ı ayrıca 17 Aralık operasyonu sonrası Türkiye’de yaşanan yargı krizi çerçevesindeki sorunlarla da ilgilenmek zorunda kalacak.

Adaylar açıklanacak

HSYK’nın yapısının değiştirilmesi, Yargıtay ve Danıştay’ın kanunlarında değişiklik, iptal edilen Adli Kolluk Yönetmeliği’nin yasa ile düzenlenmesi Başbakan Erdoğan ve AK Parti’nin en önemli gündem maddeleri olacak. Bu çerçevede Meclis genel kuruluna milletvekillerinin katılımı için Erdoğan’ın grup başkanvekilleri ve vekillerle görüşmeler yapması planlanıyor.  Erdoğan’ın Uzakdoğu gezisi sırasında AK Parti seçim üst kurulu tarafından tamamlanan ilçe ve belde belediye başkan adayları Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan’ın belirlenen adaylar üzerinde son kez görüşmeler yapacağı ve kamuoyuna açıklamaya başlayacağı belirtildi.

Brüksel’e çıkarma yapacak

Başbakan Erdoğan yurtdışı ziyaretinin ardından yeni haftaya Bakanlar Kurulu toplantısı ile başlayacak. Erdoğan’ın masasında Dershanelerin dönüşümüne ilişkin düzenleme ve son dönemde hazırlanan bazı yasal düzenlemeler yer alacak.AB ile yürütülen müzakereler kapsamında 22 Ocak’ta Brüksel’e yapacağı ziyaret öncesi Erdoğan kritik görüşmeler yapacak. 3,5 yıl aradan sonra AB liderler zirvesinde katılacak olan Erdoğan, yol haritasını danışmanları ve AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile masaya yatırılacak.

Star


Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,611 µs