En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Erdoğan'a eleştiri

11 Ocak 2014 16:32 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu mağdur edebiyatı kabak tadı verdi. 28 Şubat diyor. Kendisine muhtıra veren dönemin genelkurmay başkanına üstün hizmet madalyasını ben mi verdim ? O verdi" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur edebiyatı yaptığını öne sürerek, "Bu mağdur edebiyatı kabak tadı verdi. 28 Şubat diyor. Kendisine muhtıra veren dönemin genelkurmay başkanına üstün hizmet madalyasını ben mi verdim ? O verdi" dedi.

Manisa programı kapsamında İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan karayoluyla Manisa'ya geçen Kılıçdaroğlu, parti otobüsünden halkı selamladı.

Kılıçdaroğlu, kent girişinde grev sürecinde olan Sanpa işçileriyle sohbet ederek, işçilere destek verdi.

İşçilerle sohbetinin ardından bir kıraathaneye giren Kılıçdaroğlu, burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Özgür Özel ile vatandaşların sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, kıraathanedekilerden birinin "Bu ayakkabı kutusu ne olacak?" demesi üzerine, "Recep Bey'e soracağım meraklanma. Ama ben miting meydanında sorayım, siz sandıkta sorun olur mu, işbölümü yapmış olalılm" dedi.

Şehit kardeşi olduğunu belirten biri ise inşaatta çalıştığını, şehit yakınları için neler yapacaklarını sordu.

Kılıçdaroğlu, bir toplumun şehit yakınları ve gazilerine saygı duyduğu ölçüde yükseleceğini ifade etti.

İngiltere'de bir gazi veya şehit yakını mağazaya gittiğinde isminin anons edildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Halkın iktidarında göreceksiniz. Bu konuda çok sayıda teklifimiz oldu ama kabul edilmedi,  mücadelesini yine vereceğiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'ta gerçekleşen operasyonla ilgili "28 Şubat post-modern darbeydi, bu da dost-modern darbe" yorumunda bulunduğunu belirterek, bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ne söyleyeyim arkadaşlar. Bir başbakan düşünün, 4 bakanı yolsuzlukla suçlanıyor. Eski bakan değil, mesai arkadaşları. Hala kalkmış darbeden bahsediyor. Darbeyse sen bu millete darbe yaptın. Yolsuzluk darbesi yaptın. Bir başbakan ayakkabı kutusundan korkar mı ? O hale geldi. Ayakkabı kutusundan korkuyor.  

Şimdi mağdurları oynuyor. 28 Şubat bilmem kaç şubat. Bıraksın artık. 11 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Mağdurları oynamayı bıraksın artık kabak tadı verdi. Benim çocuklarımın gemileri yok ben mağdurları mı oynuyorum. Onun çocuklarının gemileri var. Ben başbakan değilim. Ben mağdurları mı oynuyorum. O başbakan hala ben mağdurum diyor. 7 sülalesi köşeyi döndü 'ben mağdurum' diyor. Mağdur olan buradaki vatandaş. Bakın şehit yakını, gaziler mağdur olan onlar. Az önce birisi geldi. '850 lira maaş alıyorum 550 lira kira ödüyorum' dedi. O mağdur değil ama ayda 20-30-40 bin lira geliri olan başbakan mağdur. Bu mağdur edebiyatı kabak tadı verdi. 28 Şubat diyor. Kendisine muhtıra veren dönemin genelkurmay başkanına üstün hizmet madalyasını ben mi verdim ? O verdi. Dolmabahçe'de kapalı kapılar ardında görüşmeyi ben mi yaptım ? O yaptı. Ben mağdur değilim o mağdur. Öyle saçmalık olmaz yahu."

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin İzmir'deki ilçe belediye başkan adaylarının belirlenme sürecine ilişkin sorusuna ise bu konuda özel bir çalışma yaptıklarını, 15-20 güne kadar hepsinin açıklanmış olacağını söyledi.

Havalimanında izdiham yaşandı

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Manisa programına katılmak üzere havayoluyla İzmir'e gelişinde, Adnan Menderes Havalimanı VIP Terminali önünde izdiham yaşandı.

Kılıçdaroğlu, kendisini karşılamak üzere havalimanına gelen partililerin yaratığı yoğunluk nedeniyle terminal çıkışında ezilme tehlikesi geçirdi. 

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,163 µs