En Sıcak Konular

Ensaru’ş-Şeria örgütü terör listesinde

10 Ocak 2014 20:10 tsi
ABD, 11 Eylül 2012’de Bingazi’deki ABD Konsolosluğu’na düzenlenen saldırıyla ilgili üç Ensaru’ş-Şeria örgütünü ve liderlerini terör listesine aldı.

ABD, 11 Eylül 2012’de Bingazi’deki ABD Konsolosluğu’na düzenlenen ve Libya’daki Büyükelçisi Chris Stevens ile diğer 3 Amerikalının hayatını kaybetmesine yol açan saldırıyla ilgili üç Ensaru’ş-Şeria örgütünü ve liderlerini terör listesine aldı.
 
ABD yönetiminin söz konusu saldırının arkasında bulunanlarla ilgili ilk kez belirgin şekilde isim belirttiği açıklama Dışişleri Bakanlığı’ndan yapıldı. Bakanlık, Bingazi’deki Ensaru’ş-Şeria, Darnah’taki Ensaru’ş-Şeria ve Tunus’taki Ensaru’ş-Şeria’yı ayrı ayrı Yabancı Terörist Örgüt (FTO) olarak ilan edildiğini duyurdu. Bakanlık ayrıca Bingazi’deki Ensaru’ş-Şeria’nın lideri Ahmed Ebu Khatallah, Darnah’taki Ensaru’ş-Şeria’nın lideri Sufyan bin Kumu ile Tunus’taki Ensaru’ş-Şeria’nın Ebu Ayyad lakaplı lideri Seyfullah bin Hüseyin’in isimlerini terör listesine ekledi.
 
Dışişleri Bakanlığı’nın söz konusu kararı Adalet ve Hazine bakanlıklarıyla aldığı belirtilen açıklamada, Bingazi’deki Ensaru’ş-Şeria ile Darnah’taki Ensaru’ş-Şeria’nın Kaddafi sonrası dönemde ülkede sivillere ve güvenlik güçlerine yönelik birçok terör saldırısı ile 11 Eylül 2012’de Bingazi’deki konsolosluğa düzenlenen saldırıda rol aldığı bilgisi paylaşıldı. Tunus’taki Ensaru’ş-Şeria’nın ise 14 Eylül 2012’de ülkedeki ABD Büyükelçiliği ile bir Amerikan okuluna yönelik saldırıda yer aldığı belirtildi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı, Bingazi’deki konsolosluğa düzenlenen saldırıyla ilgili faillerin yakalanmasını sağlayacak bilgi paylaşımı için 10 milyon dolarlık ödül belirlemişti.

aa


Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs