En Sıcak Konular

Yargıtay'ın çağrısına jet yanıt

10 Ocak 2014 18:22 tsi
Yargıtay'ın çağrısına jet yanıt AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısında değişiklik öngören teklife ilişkin, "Ben bu kanun teklifini bir miktar inceledim. Anayasa'ya aykırılık sorunu görmüyorum" dedi.

Şahin, Karabük temasları kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin HSYK yapısında değişiklik öngören teklif ile ilgili düşüncesini sorması üzerine Şahin, şunları söyledi:
 
"Bugün Adalet Komisyonu ele alacak. Adalet Komisyonu'nda bu kanun teklifi mutlaka enine boyuna tartışılacaktır. Sonra genel kurula inecek, orada da tartışılacaktır. Ben bu kanun teklifini bir miktar inceledim. Anayasa'ya aykırılık sorunu görmüyorum. Gerekirse Adalet Komisyonu, Anayasa Komisyonu'nda görüşlerini alabilir" dedi.
 
HSYK'nın Ergenekon Davası'na bakan heyet hakkında inceleme yapma kararı aldığının hatırlatılması üzerine Şahin, "HSYK'nın hangi konuda nasıl karar alacağı konusunu takip etmek gibi bir yükümlülüğüm yok. Her kurum kendi yasası çerçevesinde görevini yapar. Bu detayları bilmiyorum" dedi.
 
Şahin'in Yargıtay ile ilgili açıklamaları
 
Yargıtay Başkanlığı tarafından "cemaatin imamı" ifadeleri ile ilgili bilgisini almak üzere kendisine yazı gönderildiği hatırlatılması üzerine Şahin, "Bu konuda bildiklerimi ben de Yargıtay Başkanlığımıza önümüzdeki hafta takdim edeceğim. Şimdi isim konusunda bir açıklama yapmayacağım. Yargıtay Başkanlığı 'gizli' damgalı bir yazıyla bana gönderdi, ben de aynı şekilde 'gizli' damgalı bir yazıyla düşüncelerimi, bildiklerimi aktaracağım" ifadelerini kullandı.
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Öz'ün iddiaları
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün kendisinin tehdit edildiği iddialarında bulunduğunu hatırlatan gazetecilere Şahin, "Bu tartışmalardan üzüntü duyuyorum. Bir yargı mensubunun, bir savcının bu tür tartışmaların odağında yer alması beni eski bir Adalet Bakanı olarak son derece üzüyor. Türkiye'de yargı dendiğinde hukuk gündemde olmalı. Her şey hukuk sınırları içerisinde cereyan etmeli. Son zamanlarda çokça tartışmalar var. İşte yeniden yargılama talepleri. Dolayısı ile Türkiye'nin gündemi adeta yargı bazlı hareket ediyor. Türkiye'nin bir an önce buradan uzaklaşmasını diliyorum" yanıtını verdi.
 
İzmir merkezli operasyon
 

İzmir merkezli operasyonu da değerlendiren Mehmet Ali Şahin, "Doğrusu seçimlere çok yakın bir zamanda bu tür operasyonların çıkıyor olması halkımızın da dikkatinden kaçmıyor" dedi.
 
Şahin, şöyle devam etti:
 
"Bugün bir kamuoyu araştırma firmasının bu konu ile ilgili yaptığı anket sonuçlarında halkımızın yüzde 70'e yakını bunun seçime dönük yargısal değil siyasi amaçlı bir çalışma olduğu şeklinde kanaate sahip olduğu ortaya çıktı. Ben de halkımızın bu konudaki kanaatini büyük ölçüde paylaşıyorum"
 
Yapılan anketlerde AK Parti'nin oylarının düştüğü iddialarının bulunduğu yönündeki soruya ise Şahin, gerçek anketin 30 Mart akşamı belli olacağını kaydetti.
 
Şahin, il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını belirlediklerini, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylanmasını beklediklerini kaydetti.
 
aa



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,088 µs