En Sıcak Konular

Çölaşan'a Vakit'ten iş teklifi

16 Ağustos 2007 14:39 tsi
Çölaşan'a Vakit'ten iş teklifi Hürriyet gazetesine yıllarını verdikten sonra kovulan Emin Çölaşan'a Vakit gazetesinden iş teklifi geldi. İşte teklifi yapan kişi ve o sürpriz gelişme...

Teklifi Vakit adına Hasan Karakaya şu sözlerle yaptı:

Hürriyet’ten atılan Emin’e “iş teklifi”mdir!

Önceki gün... Günlük gazetelere göz gezdiriyorum... Ertuğrul Özkök'ün yazısını okuyunca, "bir şeyler" olacağını hissettim... Tam adını koyamamakla birlikte, "birinin bileti kesildi, ama kim?" diye geçirdim içimden... Çünkü Ertuğrul; Sabah'tan sonra Hürriyet'te yazmaya başlayan Yılmaz Özdil'e "aramıza hoş geldin" diyor, ama her nedense Bekir Coşkun'u da göklere çıkarma gereği duyup, "onun hayranıyım" deme ihtiyacı hissediyordu!.. Acaba neden?.. Malûm, "kartel dünyası"nda, bir başka yazara, "sana hayranım" demek, "ölmek üzere" olan, fakat "öleceğini bilmeyen" bir insana "seni seviyorum" demek gibidir!..

Acaba neler oluyordu ki, Ertuğrul, durduk yerde Bekir Coşkun'un "Allah vergisi kabiliyet"(!) ve "mizah gücü"(!)nü övüyordu!..

BEKİR COŞKUN “CİNS BİR KAFA”DIR!

Bekir Coşkun'u iyi tanırım... Gerçekten de "gazeteci" olarak "kabiliyetli"dir!.. "Cins bir kafa"ya sahiptir!.. "Aykırı" biridir!..

Hadi, açık söyleyeyim... 1974-1975 yıllarında Hür Anadolu gazetesinin 1. sayfasını yaparken, Bekir Coşkun da, bizim "muhabir"imizdi!.. "Politika muhabiri"ydi!.. Meclis'e gider, Bakanlar Kurulu'nu filan takip ederdi...

Bir gün, çok önemli bir "Bakanlar Kurulu toplantısı" vardı... "Önemli açıklamalar" bekleniyordu...

Ama Bekir Coşkun, "demeç"lerle gelmek yerine, "bir tomar kâğıt"la çıkagelmişti!..

"Bunlar ne?" dedim... "Bunlar" dedi, "Bakanların tuttuğu notlar!"

Bir baktım ki; "antetli kâğıtlar" üzerinde çeşit çeşit not!.. "Eve et almayı unutma!.. Akşam, filancalar gelecek!.. Çocuğun okul taksidi!.. Evin kirası!.. Otomobilin taksidi" gibi şeyler!..

Yani, "ülke meseleleri"nin görüşüldüğü çok önemli toplantıda, bakan beyler "kendi sorunlarını" dökmüşler kâğıda!.. Bazıları da, "resim" çizmiş!..

Sonra da, buruşturup "çöp sepeti"ne atmışlar!..

Ama, Bekir ne yapmış?.. Bütün gazeteciler "bakan"ların peşinden koşup "demeç" almaya uğraşırken, girmiş Bakanlar Kurulu Salonu'na; "çöp sepetleri"ni, kendi ceplerine boşaltmış!..

Geldiğinde, her cebinden bir "not" çıkıyordu!.. "Al" diyordu, "İşte Hükümet'in gündemi!"

Hiç unutmuyorum, "bakanların özel notları"nı alt alta, yan yana yapıştırıp, 1. sayfadan epeyce büyük haber yapmıştım...

Sonra yollarımız ayrıldı Bekir'le... Ama onun, Yankı dergisi için çalıştığını ve bu arada, yine bir "bakan"ın, "kendi makam otomobiliyle çocuğunu okula bıraktırdığını" belgelemek maksadıyla, "3 gün pusuda yattığını" bilirim!..

Hasılı kelâm, "iyi gazeteci"dir!.. "Cins bir kafa"dır!.. Ve ayrıca "zeki"dir de!..

Ama, malûmlarınızdır ki, "Şeytan" da "akıllı ve zeki" idi... Hem de, "meleklere hocalık yapacak" kadar!.. Bekir de, zekâsını "Halk ve halk karşıtlığı"na kullandı!..

Millete; “göbeğini kaşıyan adam” diye hakaret ederken, kendisinin “köpeğini kaşıyan adam” olduğunu unuttu!..

“EMİN, HÜRRİYET’TEN ATILMIŞ” DEDİKLERİNDE!

Her neyse... Ertuğrul'un, Yılmaz Özdil'e "hoşgeldin" derken, Bekir Coşkun'u göklere çıkaran yazısını okuyunca, bunun bir "sırt sıvazlama" olduğunu anladım!..

Ertuğrul, sanki; "Birileri gidecek, ama Bekir sen kal" der gibiydi!..

İyi ama, "kim gidecekti Hürriyet'ten?"

Günlerdir beklenen "operasyon"un hedefinde kim vardı?..

Derken, saat 20.00 civarında, arkadaşlarım haber verdiler:

"Hürriyet, Emin Çölaşan'ın yazılarına son vermiş!"

Ertuğrul'un yazısıyla zaten "alıştırıldığım" için, pek yadırgamadım!..

Hem sonra, böyle bir "son" bekliyordum!..

Bir yıl kadar önce de, Emin'in yazısına "sansür" uygulanmış, o da "yazmıyorum" deyince; "Hürriyet'in imajı"nı düşünen Ertuğrul Özkök apar-topar Ankara'ya gitmiş ve Çölaşan'ı yeniden yazmaya "ikna" etmişti!..

Ama, bildiğim şu ki, Aydın Doğan, fena halde "rahatsız"dı Emin'den!.. Hayır, "muhalif" ve "herkese çamur atan" yazılarından dolayı değil, "tazminat cezaları"ndan dolayı rahatsızdı!..

"Öde öde" bitmiyordu!..

Emin, herkese "hakaret" ediyor ama, faturasını Aydın Doğan ödüyordu!..

Sonunda "istiab haddi" dolmuş olacak ki, Ertuğrul da engelleyemedi "Emin'in gidişi"ni!..

Bunu özellikle yazıyorum ki; "AK Parti'nin yüzde 47 oyla gelmesi üzerine, Aydın Doğan; gazetedeki muhalif sesleri kısıyor" gibi bir düşünce oluşmasın kafalarda!..

Bu operasyonun "AK Parti Hükümeti" ile de ilgisi yok, "POAŞ'a yapılan vergi kıyağı" ile de, "muhalif seslerin kısılmasıyla" da!.. Eğer öyle olsaydı, "muhalif bir kalem" olan Yılmaz Özdil'in gelişi günlerce anonslanmazdı!.. Ve ayrıca, Ertuğrul, Yılmaz Özdil'e "hoşgeldin" dediği gün, Emin Çölaşan'a "güle güle" denmezdi!.. Dahası, Bekir Coşkun’a “Sen gitme, kal!” mesajı verilmezdi!

BU OPERASYONU BEKLİYORDUM!

İşin doğrusu, "Aydın Doğan medyası"nda, çoktan beri bir türlü giderilemeyen bir "rahatsızlık var!.. Hürriyet'te de rahatsızlık var, Milliyet'te de!..

Bunu, uzun süredir bilmeme rağmen, yazmadım... Evet, yazmadım; çünkü yarın yine birileri ortaya çıkar ve "Vakit geldi, uyanın!" derdi!.. Malûm ya; "Vakit yazdığı" zaman, basının neredeyse tamamı "Vakit'le aynı hizaya geliyor!!!"

Öyle diyorlar!..

Yani, "Vakit yazıyor, diğerleri de Vakit'in dediğini yapıyor!"

"Venüs gezegeni"nde yaşayan birileri, yine "Vakit yazdıydı" demesin diye, "Aydın Doğan medyasındaki rahatsızlıkları" yazmadım... Hatta, "Milliyet'in başına" kimin getirileceğini de az çok tahmin ediyorum, ama yazmıyorum!.. "Öyle biri" getirilecek ki, herkes "şok" yaşayacak!..

Bu işe, Yılmaz Özdil bile şaşıracak!..

Evet, bir rahatsızlık var Aydın Doğan medyasında... Ama, dedim ya yazmıyorum!..

Tabiî, Emin Çölaşan'dan duyulan rahatsızlığı da yazmadım!.. Neme lâzım, "Vakit yazdı, Çölaşan kovuldu" filan derler de, Emin'le aramız bozulur!..

EMİN ÇÖLAŞAN BİZE LÂZIM!

Bilirsiniz, kendisini çok severim!.. Üstad Necip Fazıl'ın, "Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın/Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın." demesi gibi, Emin de benim "ifadem"dir, "hızım"dır!..

Az cedelleşmedik kendisiyle!..

Epey "mahkemelik" olduk... Hatta, biliyorsunuz; bir "mafya bozuntusu"na "söylettirilen" deli saçması ifadelerden yola çıkıp, kaleme aldığı "Kim bu Hasan" başlıklı bir yazısı dolayısıyla, "6 gün gözaltında" bile kaldım!.

Aslında, "o zaman" bırakmalıydı yazmayı... Ama, "Minik Kuş"lar Emin'den, Emin "Minik Kuş"lardan ayrı kalamadı ve yazmaya devam etti... Tabii "hakaret" ederek, tabii ona-buna "çamur" atarak!..

Ama, yine de "yazılarına son verilmesi"ne üzüldüm... “Veda yazısı” bile yazdırmadan attılar adamı!.. Oysa; "Edebî bir üslûbu" olmasa ve "Resmî Gazete" havasında yazsa da, yazmaya devam etmeliydi!..

En azından "ekmek parası" için yazmalıydı... Hayır, "ekmek parası" derken, Emin'in ekmek parasından söz etmiyorum... Çünkü Emin'in; bankalarda, "tesbit edilmiş 3 milyon Amerikan Doları" var!.. "Tesbit edilemeyenler" ne kadardır, onu bilemem!.. Ye ye, bitmez!..

Anlayacağınız, Emin'in paraya ihtiyacı yok!.. Benim, "ekmek parası" dediğim, "onu koruyanlar"ın maişeti!.. Biliyorsunuz, "tuvalete" bile gitse, kapıda "korumalar" bekler Emin'i!..

Peki, şimdi ne olacak?.. Ne olacak o "korumalar"ın hâli?.. Emin "işsiz" kalınca, onlar da çekilecek etrafından!.. Peki, bu adamlar, bundan sonra; kimi koruyup da, kimden maaş alacaklar?..

Anlayacağınız, Emin'in değil, "korumaların ekmek parası"nı düşünüyorum!..

EMİN’İ İŞE ALIRIM... BİR TEK ŞARTLA!

Hatta, "Şeytan" diyor ki, "Emin'e iş teklifinde bulun!.. İş teklifinde bulun da, Vakit'te yazmaya başlasın!"

Aslında fena fikir değil!..

Malûm, "Düşene bir tekme de biz vuralım" demek, bizim inancımızda yok!.. Bizde, "yere düşeni kaldırmak" var!..

"Para" da önemli değil!.. Emin'in "kaç milyar Törkiş lira" veya "kaç bin yeşil Amerikan doları" aldığını bilmiyorum... "Örtülü Ödenek"ten de koltuk çıkıyorlar mı, onu da bilmiyorum!..

Herhalde "üç aşağı-beş yukarı" anlaşırız!..

Yalnız, bir "sorun" var!..

Malûm, "eşi türbanlı vekiller" konusunda "evleri gözetleterek" veya "jandarma raporları"ndan faydalanarak "fişleme" yaptıran Hürriyet; "Ohh, ohh!.. Türbanlı vekil eşi azaldı" diye manşet atarken, kendi bünyesinde bir tek bile "başörtülü hanım" çalıştırmıyor!..

Zaten Hürriyet, "başörtülü"lerin sadece "günah"larını seviyor!.. Yani, sadece "başlarını açtıkları zaman" başörtülü fotoğraflarını yayınlıyor!.. Sırf, "böyleydi, böyle oldu" demek için!..

Anlayacağınız; Türkiye'de "başörtülü vekil eşi avı"na çıkan Hürriyet, kendi bünyesinde "başörtülü hanım" çalıştırmıyor!..

İşte, Emin'le sorunumuz burada!..

Hürriyet'te "başörtülü hanım" yok, Vakit'te ise "başı açık hanım" yok!.. Dolayısıyla, ortaya bir "uyum" ve "uzlaşma" sorunu çıkıyor!..

Tansel Hanım'ın "başı açık" olduğu için, "Emin'in Vakit'le uyumu" biraz zor olur!..

Ama, "o sorunu hallederiz" derse, buyursun gelsin!.. Kendisine kapılarımız sonuna kadar açık!..

Gelsin, Vakit'te yazsın!..

Üstelik Vakit'te, kesinlikle "sansür" yok... "Adam kovma" da yok!.. Ehh, "maaş bordrosu"nda görünen "2 milyar 313 milyon Törkiş lira"yı da herhalde verebiliriz!..

Yeter ki, "başörtüsü"nde uzlaşalım!..

Dikkat; bu, "resmî bir iş teklifi"dir!..

Düşün, taşın, cevap ver Emin!..

Kaynak: Vakit



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs