En Sıcak Konular

"Erdoğan evrimin ilk aşamasında"

16 Ağustos 2007 14:06 tsi
Ana muhalefet partisi CHP eleştiride kantarın topuzunu kaçırdı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu "İnsanlığın yaşamı, ileriye doğru gelişen bir evrim gösterir. Öyle anlaşılıyor ki Erdoğan, daha bu evrimin ilk aşamasında" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 1. Cumhurbaşkanı’nın eşi nasıl giyiniyordu? Ona bakarsın, o da size bir ders olur" sözlerine, "İnsanlığın yaşamı, ileriye doğru gelişen bir evrim gösterir. Öyle anlaşılıyor ki Erdoğan, daha bu evrimin ilk aşamasında" diye karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu, Ankara’daki su kesintisine yönelik TBMM’de düzenlediği basın toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın, dünkü basın toplantısında "Türkiye Cumhuriyeti’nin 1.

Cumhurbaşkanı’nın eşi nasıl giyiniyordu? Ona bakarsın o da size bir ders olur" sözlerine ilişkin değerlendirmesinin istenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "İnsanlığın yaşamı, ileriye doğru gelişen bir evrim gösterir. Öyle anlaşılıyor ki Erdoğan, daha bu evrimin ilk aşamasında" dedi.

"ÖZÜ VE SÖZÜ BİR KİŞİ OLARAK TANIMLAYACAK MI?"

Cumhurbaşkanı adayı, AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül’ün, "Kayıp Trilyon" davasında beraat ettiğine yönelik açıklamalarını A.A muhabirine değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Daha önce milletvekili olup, milletvekilliği sürerken davası görülüp beraat eden milletvekili var mı?

Yoksa bu süreçte Gül’ün dokunulmazlığı kaldırıldı da bizim mi haberimiz olmadı?" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kayıp Trilyon" davasında, Ankara hukuk ve ceza mahkemelerinde açılan iki ayrı dava olduğunu Gül’ün neden gizlediğini sorarak, şunları kaydetti:

"Hukuk mahkemesinde açılan davada verilen beraat kararı kesinleşmiş midir, yoksa Erdoğan’ın malvarlığı davasında olduğu gibi Maliye Bakanlığı tarafından temyiz edilmeyeceği güvencesi Gül’e de verilmiş midir? Eğer böyle bir güvence verildiyse, devlet davalarının takibine ilişkin 43 sayılı yasa hükümleri uyarınca, resmi evrakta sahtecilik suçu işlenerek buharlaştırılan trilyona ilişkin davadan vazgeçmek için Danıştayın olumlu görüşünün gerekli olduğunu Gül’e hatırlatmak ve bu konunu takipçisi olacağımızı da belirtmek isteriz.

Gül, ’Kayıp Trilyon davasından beraat ettim’ derken, açıkça doğruları söylememiştir. Bir cumhurbaşkanı adayına, daha yolun başındayken yalan söylemek yakışır mı? Erdoğan, Gül’ü hala ’özü ve sözü bir olan’ kişi olarak tanımlamaya devam edecek mi? Takiye kültüründen gelenlerin, özü de sözü de bir olamaz."

milliyet



Bu haber 357 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,551 µs