En Sıcak Konular

''Suriye'de şerlerin kaynağı Esed rejimidir''

10 Ocak 2014 11:51 tsi
''Suriye'de şerlerin kaynağı Esed rejimidir'' Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye Halkının Dostları Toplantısı'na katılmak üzere Paris'e hareketinden önce basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Suriye'de söz konusu olan şerlerin kaynağı Esed rejimidir" dedi.
 
Suriye Halkının Dostları Toplantısı'na katılmak üzere Paris'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye politikasında bir değişiklik olup olmadığı ve "ehvenişer" ifadesine ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

"Gazeteleri okuyunca hayretler içinde kaldım. Basın mensuplarımızın konteksi görerek değerlendirmelerde bulunmasında fayda görüyorum. Benim dediğim şudur: Bazı çevreler, El-Kaide terör örgütünün yaptığı terör ve şiddeti bahane göstererek, Esed'i ehvenişer gibi göstermeye çalışıyorlar. 'Ben ehvenişer olarak görüyorum' demedim. Öyle bir uluslararası kampanya yürütülüyor ki, El-Kaide terörü, yani ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi, El-Kaide terörü gündemde tutularak ve bu öne çıkartılarak, Esed rejimi ehvenişer gibi gösterilmeye çalışılıyor. Halbuki dedim, 'Esed rejimiyle El-Kaide şu ana kadar karşılıklı olarak çatışmadı.

Özgür Suriye Ordusu bir taraftan rejim, bir taraftan El-Kaide türü gruplarla çatışıyor. El-Kaide'nin mevcudiyeti rejime meşruiyet alanı oluşturuyor, rejimin baskıları da El-Kaideye'ye alan oluşturuyor. Böylece birbirlerinden istifade ediyorlar, birbirlerini destekliyorlar.' Buradan benim ehvenişer olarak gördüğüm kanaatini çıkarmak nasıl mümkün oluyor, mümkün değil."

Bakan Davutoğlu, "Muhtemeldir ki bu, twit tekniğinde karakter sayıları sınırlı olduğu için belli bir karakterle bir haber geçtiğinde, önü ve arkası olmadan sonuç çıkartılıyor, doğru değil. Bugün Suriye'de söz konusu olan şerlerin kaynağı Esed rejimidir. Suriye halkı için şerlerin en büyüğü de Esed rejimidir, ortaya çıkan şerlerin, kötülüklerin kaynağı da Esed rejimidir" diye konuştu.

aa


Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,547 µs