En Sıcak Konular

THY'de teklifler pazartesiye kaldı

16 Ağustos 2007 12:27 tsi
Bakan Başesgioğlu, Türk-İş Başkanı Kılıç (solda) ve THY Başkanı Karlıtekin ile görüştü. Bakanlar Kurulu'nun THY'deki grev için 3 bakandan oluşan bir komisyon kurmasının ardından, taraflar ilk kez buluştu.

THY'de yeni teklifler pazartesi görüşülecek  
 
Türk Hava Yolları ile Hava-İş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun daveti üzerine bir araya geldi. Başesgioğlu, THY, yönetim ve sendikanın pazartesi günü görüşerek revize teklifleri ele alacaklarını söyledi. Bakan, "THY'de taraflar birbirlerini ziyaret ettikten sonra yeniden bir değerlendirme yapacak." dedi. Başesgioğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin'in basına kapalı olarak gerçekleştirdikleri toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Bakanlar Kurulu'nun oluşturduğu komisyonda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin bulunuyor. THY ile Hava-İş arasında mart ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, ücret artışı ve özellikle uçucu ekibin çalışma şartlarıyla ilgili düzenlemeler üzerindeki görüş ayrılığı sebebiyle sonuçsuz kalınca grev süreci başlamış ve karşılıklı olarak grev-lokavt kararları alınmıştı. Başesgioğlu, "Grev erteleme kararını hiçbir şekilde telaffuz etmek istemiyorum. Umuyorum ki böyle bir aşamaya gelinmez. Grevin ertelenmesi konusu hükümette hiç telaffuz edilmedi." dedi. Hava-İş Sendikası yetkilileri, hükümetin grevi ertelemesi halinde hiçbir uçağın zamanında kaldırılmayacağı uyarısında bulunmuştu. THY'nin yüzde 49 hissesi ÖİB'ye ait. Başesgioğlu, ÖİB'den sorumlu Bakan Unakıtan'ın gerekirse konuya müdahale edeceğini söyledi.

Hava-İş, toplantı sonuçlarını bugün masaya yatıracak

Hava-İş Sendikası, dün yaptığı yetkili kurul toplantılarında grev tarihi ile ilgili bir karar almadığını ve Ankara'daki toplantının sonuçlarını değerlendirmek üzere bugün bir daha toplanacaklarını açıkladı. Sendikanın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Sendikamız yapılan toplantı öncesi, grev tarihi ile ilgili herhangi bir karar almamıştır. Kurulumuz söz konusu toplantı sonrası değerlendirme yapmak üzere 16 Ağustos Perşembe günü saat 13.00'te toplanacak." ifadeleri yer aldı. Sendikanın dün yaptığı genişletilmiş Başkanlar ve Temsilciler Kurulu toplantılarında grev uygulama tarihini belirlemesi bekleniyordu. THY'de mart ayında toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri uyuşmazlık sebebiyle sonuçsuz kalmış ve bunun üzerine sendika 20 Temmuz'da işyerine grev kararını asmıştı. Bu karar, geçen hafta içinde yapılan ve THY ile THY Teknik çalışanlarının katıldığı oylamada kabul edilerek, kesinleşti. Hava-İş Başkanı Atilay için, toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan uyuşmazlıkla ilgili Ankara'da üç bakan ve THY yönetiminin katılımıyla gerçekleşecek toplantıdan sonuç alınmasının yeni bir teklif yapılmasına bağlı olduğunu söyledi. Ayçin, "Yeni bir adım atılmadığını gördüğümüzde o toplantı çok uzun süreli olmaz." dedi.
 
Vatan



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs