En Sıcak Konular

Türkiye misliyle karşılık verdi!

9 Ocak 2014 10:41 tsi
Türkiye misliyle karşılık verdi! IŞİD'e TSK'dan karşılık!

TSK, Suriye sınırının Akçakale'ye yakın bölümünde El Kaide yanlısı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile muhalif gruplar arasında devam eden çatışmalar sırasında bir roketatar mermisinin sınırı 600 metre aşarak Türkiye tarafına düştüğünü patlamadan dolayı bir zayiat meydana gelmediğini bildirdi. Olaya angajman kuralları gereği ateş açılarak misliyle karşılık verildi. Aynı şekilde iki hafif silah mermisi de Türkiye tarafına isabet etti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre dün öğle saatlerinde Türkiye-Suriye hududunda Akçakale Kapı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde muhalif gruplar ve Irak Şam İslam Devleti arasında devam eden çatışmalardan seken bir adet roketatar mermisi, sınırı 600 m geçerek Türkiye tarafında boş araziye düştü ve patladı. Söz konusu patlamadan dolayı herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Angajman kuralları gereği merminin atıldığı değerlendirilen bölgeye mevcut silahlarla ateş edilerek misliyle mukabelede bulunuldu.

Dün öğleden önce ise Türkiye-Suriye hududunda Akçakale Kapı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde muhalif gruplar ve Irak Şam İslam Devleti arasında devam eden çatışmalardan seken iki adet hafif silah mermisi, sınırı 1.5 kilometre geçerek Türkiye tarafına düştü. Söz konusu mermilerden dolayı herhangi bir zayiat meydana gelmediğinin mülki makamlardan öğrenildiği bildirildi. Angajman kuralları gereği merminin atıldığı değerlendirilen bölgeye mevcut silahlarla ateş edilerek misliyle mukabelede bulunuldu.

Bu haber 2,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,442 µs