En Sıcak Konular

ABD sözcüsü Yunan gazeteciye takıldı: 'I love Abdullah'ı kaçırmışım

16 Ağustos 2007 11:15 tsi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tartışmaları, “Bu demokrasinin işleyişidir. Bu tartışmalar ABD’de, Batı Avrupa’da ya da herhangi başka bir yerde de olabilirdi" şeklinde

Türkiye’deki Cumhurbaşkanı seçimi ve bu konuda yaşanan tartışmalar Amerika Birleşik Devletleri’nde de yakından takip ediliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack’ın günlük olağan basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladıktan sonra Türk askeri yetkililerin “Yeni cumhurbaşkanı Türkiye’deki demokrasi prensiplerine uymalıdır" dediğini, ordunun demokratik bir seçimle işbaşına gelen bir hükümet hakkında bu tür açıklamalar yapmasından kaygı duyup duymadığı soruldu.
      “Öncelikle Türkiye’nin gelecek Cumhurbaşkanının kim olacağı kararını Türk meclisi ve halkı verecek" diyen McCormack, Türkiye’deki “laik demokrasiye" güvenlerinin tam olduğunu söyledi.
     
     “BU TÜR TARTIŞMALAR HER ÜLKEDE YAŞANABİLİR
      Bu konu hakkında yaşanan tartışmaları “bu demokrasinin işleyişi" şeklinde değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu tür tartışmaların ABD, Batı Avrupa ya da herhangi başka bir ülkede yaşanabileceğini ifade etti.
      Bütün bu soruların Türk yasaları ve Anayasası çerçevesinde çözülmesi gerektiğini kaydeden Sean McCormack, sorunların demokratik bir sonuç içinde çözülebileceğine inandıklarını vurguladı. McCormack, bu konuşla Türk halkının ilgileneceğini belirtti.
     
     “I LOVE ABDULLAH’I KAÇIRMIŞIM"
      ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza’nın, bir Yunan gazetesine Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde sorun yaşanabileceğini söylediği iddialarının hatırlatılması üzerine McCormack, Bryza’nın böyle bir sözünü görmediğini kaydetti.
      Bir gazetecinin, Türk basınında çıkan Bryza’nın “I love Abdullah Gül" sözlerini görüp görmediğinin sorulması üzerine de gülerek “Hayır kaçırmışım. Lambros nerede? Yoksa o mu yazdı" diye yanıt verdi ve özellikle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a “diktatör" diyen Yunan gazeteci Lambros’a atıfta bulundu.

Milliyet



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,938 µs