En Sıcak Konular

'Geçici görevlendirme olduğu için...'

8 Ocak 2014 17:32 tsi
'Geçici görevlendirme olduğu için...' Bakırköy Başsavcıvekilliğine atanan Zekeriya Öz, "Eşyalarımın bir kısmını alıp ayrılacağım. Geçici görevlendirme olduğu için bazı eşyalarımı ise burada bırakacağım" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevinden, Bakırköy Başsavcıvekilliğine atanan Zekeriya Öz, "Eşyalarımın bir kısmını alıp ayrılacağım. Geçici görevlendirme olduğu için bazı eşyalarımı ise burada bırakacağım" dedi.

Gazetecilerin talebi üzerine makamında soruları yanıtlayan Öz, hakkında çıkan iddialara ilişkin yazılı açıklama yapacağını söyledi. Öz, bazı gazetelerde çıkan haberlere ilişkin ise suç duyurusu ile tekzip metni hazırladığını ifade etti.

Görev yerinin değişmesiyle ilgili sorular üzerine Öz, ''Atama kararına ilişkin tebligat adliyeye ulaştı. Ancak yoğunluk nedeniyle henüz imzalayamadım. Geçici sürenin ne kadar olduğuna dair bir bilgim yok. Tebligatı henüz görmedim'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Atama işlemini bekliyor muydunuz?'' sorusuna ise Öz, ''Daha önce bekliyordum. Ancak önce yıprattılar sonra zıplattılar'' yanıtını verdi.  

Başsavcıvekili Öz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın HSYK'nın inceleme kararıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Başsavcıvekili Oktay Erdoğan için inceleme izni vermeyi düşünmediği yönündeki ifadelerinin sorulması üzerine de " O zaman doğrular ortaya çıkar" değerlendirmesini yaptı.

Çağlayan Adliyesinden yarın ayrılacağını söyleyen Öz, ''Eşyalarımın bir kısmını alıp ayrılacağım. Geçici görevlendirme olduğu için bazı eşyalarımı ise burada bırakacağım'' dedi.

Bir gazetecinin, Dubai'de konakladığı otel yetkililerinin açıklama yaptığına ilişkin sorusu üzerine Öz, ''Bundan haberim yok. Ancak sizin söylediğinize göre otelin açıklaması benim söylediklerimi doğrular nitelikte'' diye konuştu.

Gazetelerde yer alan konaklama faturaları iddialarına da değinen Öz, ''Ayın 21'inde göreve başladım. Ancak 21'inde orada safari yapmışım gibi fatura kesilmiş. Ayrıca faturada 'Family Öz' yazıyor. Böyle bişey mümkün değil. Kim kalıyorsa kimliğiniz alır kaydınız yapılır. Ancak bu faturaları otelden mi yoksa seyahat acentesinden mi aldılar bilmiyorum? Araştırıyorum. Ancak seyahat firmasından tehditle bu faturaların alındığını duyduk. Bu işi kimlerin organize ettiğini iyi biliyorum'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, gazeteciler odaya girdiği sırada Zekeriya Öz'ün, ''Aranızdaki polisler kim, el kaldırsın?'' diye sorması üzerine, üç kişi ellerini kaldırarak polis olduklarını ifade etti.

Öz'ün "Neden gazetecilerle girdiniz?" diye sorduğu polislerden biri, ''Korumalarınızın haberi var. Açıklamaya ilişkin Güvenlik Şubeden geldik'' dedi.

AA




Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,027 µs