En Sıcak Konular

'Türkmenlere her türlü desteği vereceğiz'

8 Ocak 2014 17:30 tsi
'Türkmenlere her türlü desteği vereceğiz' Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'deki Türkmenlere her türlü desteği vermek konusunda en ufak bir tereddüt göstermeyeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'deki Türkmenlerin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, her türlü desteği vermek konusunda en ufak bir tereddüt göstermeyeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı  Davutoğlu, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Fayez Amro'yu Ankara Palas'ta kabul etti.

Görüşme öncesi konuşan Davutoğlu, Suriye'de özellikle Türkmenlerin yanında bulunarak kendi aralarında örgütlenmeleri, sağlam bir yapı kurmaları için her türlü yardımı  verdiklerini söyledi. Her aşamada Türkmen meclisinin çalışmalarına destek vereceklerini vurgulayan Davutoğlu, "Kim ne derse desin Türkmen kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Her ne surete olursa olsun Suriyeli kardeşlerimize ve her ne suretle olursa olsun Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize gereken her türlü desteği vermek konusunda en ufak bir tereddüt göstermeyeceğiz" diye konuştu.

Fayez Amro ise Suriye'de son yüzyılda eşi görülmemiş bir dram yaşandığını belirterek "Türkiye'nin Suriye politikası insan haklarına dayalıdır ve yaptığı yardımlar menfaate dayalı değil, insani bir tutumdur. Oradaki dramlara ve katliamlara seyirci kalamamıştır. Türk kardeşlerimiz çok büyük insani yardımlarda bulunmuşlardır. Rejim hala katliama devam ediyor ve Türkmen kardeşlerimizi katlediyor. Türk hükümeti ve kardeşlerimiz, Suriye halkına ve özellikle de Türkmenlere maddi ve insani her türlü yardımı yapmıştır" şeklinde konuştu. Şartlar zorlaştıkça Türk hükümetinin desteğini arttırdığına dikkati çeken Amro, Türk yetkililerin Türkmenler için müthiş ve büyük çabalar harcadığını kaydetti.

Amro, Suriye'deki herkesin Türkiye'nin sorunun çözümünde büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü ve Türkiye'nin tutumuyla gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Ankara Palas'taki görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

AA



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,448 µs