En Sıcak Konular

Muharrem İnce'den Gökçek'e suç duyurusu!

8 Ocak 2014 15:37 tsi
Muharrem İnce, Twitter'da yazdıkları yüzünden Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e hakaret ve iftira suçlarından suç duyurusunda bulundu. Sebep, Gökçek'in twitter'da yazdıkları.

Muharrem İnce’nin, “Melih Gökçek’in iftiralarının hesabını yargıda verecek” diye attığı twette yanıt veren Gökçek’in,“Muharrem İnce Mansur’un adaylığından inanılmaz rahatsız” sözleri yargıya taşındı.

ÇİRKİN BİR İFTİRA

CHP’li Muharrem İnce’nin avukatı Haluk Pekşen tarafından açılan davada, “Mansur’un MHP’deki eski bantlarını gazetecilere sızdırdığı söyleniyor.” diyerek, Sayın Müvekkilimizi suçlayıcı bir hitap ile çirkin bir iftiraya alet etmeyi amaç edinmiş, müvekkili haksız itham altında bırakmaya çalışmıştır. denildi.

Pekşen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Gökçek’in Türk Ceza Kanun’nun 125.maddesinde tanımlanan hakaret suçunu işlediğini, Şüpheli İ.Melih Gökçek 07 Ocak 2014 tarihinde ‘twitter’ adlı sosyal paylaşım sitesinde müvekkil Muharrem İnce’yi hedef alan hakaret ve iftira içerikli iletiler yayınlayarak müvekkilin kişilik haklarını ihlal ettiğini, Gökçek’in hakaret ve iftira içeren ifadeleri Türk Ceza Kanunu açısından suç teşkil etmekte olduğunu kaydederek, ” Sayın Savcılığınızca şüpheli hakkında iddianame tanzim edilmesi gerekmektedir. Şöyle ki; Şüpheli, Müvekkile yönelik sözlerinde suçlayıcı bir üslup izlemiş ve alenen hakaret etmiştir.

GÖKÇEK HAKARET ETMİŞTİR

Şüpheli şahıs ‘twitter’ adlı sosyal paylaşım sitesi aktif kullanıcılarından biri olan, pek çok takipçiye sahip ve kullandığı hesabın kendi kişisel hesabı olduğu bilinen İ.Melih Gökçek olup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ulusal kamuoyu tarafından yakinen tanınan ve bilinen müvekkil Sayın Muharrem İnce, üstlendiği tüm görevlerde ülke saygınlığı ve onurunu özenle taşımayı ilke edinmiş bir devlet adamı ve siyasetçi olarak bilinmektedir.
Müvekkilin milletvekilliği döneminde adı hiçbir olumsuz hareket içerisinde anılmadığı gibi, gerek kişiliği gerekse de ilkeli, tutarlı çizgisiyle siyasetin başarılı şahsiyetleri arasında yer aldığı tüm kamuoyunun takdiridir” deniliyor.

Pekşen suç duyurusunda, ” 07.01.2014 tarihinde şüpheli İ.Melih Gökçek @06melihgokcek adlı hesabından; “Muharrem İnce Mansur’un adaylığından inanılmaz rahatsız..el altından youtube’a devamlı Mansur klipleri düşürerek son anda Mansurun“adaylığını engellemeye çalışacak.. el altından Mansur’un MHP’deki eski bantlarını gazetecilere sızdırdığı söyleniyor. Muharrem demedi deme.. istediğin kadar çırpın seni aday yapmazlar şeklinde ifadelerde bulunmuş, açıkça görüleceği üzere müvekkile karşı suçlayıcı bir tavır benimsemiş, alenen hakaret etmiş ve iftirada bulunmuştur. Ceza hukuku, kişinin onurunu, şeref ve haysiyetini, cezai himayesinin konusu yapılmıştır. Haksız olarak, bir kimsenin onurun, şeref ve haysiyetine saldırıda bulunmak, hakaret suçunu oluşturmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Melih Gökçek ne yazmıştı?

 



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,853 µs