iyibilgi Ankara<" /> iyibilgi Ankara<"/>

En Sıcak Konular

Siz, evet siz! Endişe yaratıyorsunuz!

8 Ocak 2014 12:10 tsi
Siz, evet siz! Endişe yaratıyorsunuz! Milliyet Gazetesi bugün, ‘Türkiye 2014 yılında endişe yaratan ülke’ başlığıyla bir haber yayınladı.. Habere kaynak olan ABD raporu ise başka bir şey söylüyor.. Biz de Milliyet’e başka bir şey söylüyoruz!.. iyibilgi Ankara<

Bugün Milliyet gazetesi tanınmış ABD düşünce kuruluşlarından CFR’nin raporunu kaynak göstererek, “Türkiye 2014 yılında endişe yaratan ülke” başlığını kullandı.

El Kaide, Sudan-Güney Sudan çatışmaları ve eniştesini aç köpeklere parçalatan Kuzey Kore liderinin fotoğraflarını da kullandı. “En çok Kürt sorununda geriye gidilmesi endişe yaratıyor. Ancak uzmanlar siyasi gelişmelere karşı da uyarıyor” cümleleriyle beraber de haberin çatısını oturttu!

Dermanınız kalırsa…

Haberin devamını okumaya moraliniz yeterse asıl sürpriz orada bulunuyor. Şu cümlelerden ne anlaşılması gerektiğini, mesajın aslını düşünelim...

“ABD’nin en önemli dış politika uzmanlarını bir araya getiren Dış İlişkiler Konseyi’nin (CFR) geleneksel risk anketinde bu yıl başrolde Suriye var ancak Türkiye de endişe yaratan ülkeler arasında yer alıyor.” “ANCAK”?!

“Uzmanların analizleri, bu risklerin ABD ve müttefiklerine olası etkilerine göre üç ana grupta toplandı. Raporda etkisi en yüksek olacak krizlerin başında Suriye sayıldı. Türkiye ise raporun etkisi düşük, gerçekleşme ihtimali orta seviyedeki riskleri içeren üçüncü grubunda sıralandı.”

Nedir bu Allah aşkına?

Yani aslında o kadar endişe yaratan bir ülke değil miyiz? “Türkiye raporda geçen sene de aynı şekilde yer almıştı.” Gerçekten garip! Durumda bir değişiklik yok. Hatta biz, “2014 seçimler nedeniyle biraz gergin geçebilir” derken, onlar “geçen seni ile aynı” mı diyor?

Devam… “Raporun yazılmasında rol oynayan bir diğer önemli isim olan International Crisis Group Başkan Yardımcısı Mark Schneider, Türkiye’de 2014’te büyük can kaybı yaşanması beklenmediğini, dolayısıyla Türkiye’nin ciddi risk taşıyan ülkeler arasında sayılamayacağını söyledi.” Biz hangi haberi okuyorduk?

Bunu en iyisi Milliyet’e değil de haberin “muhabire” sormak gerekiyor. Sahi kim bu haberin muhabiri? Hangi muhabirdi o?

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,230 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,003 µs