En Sıcak Konular

Milli Gençlik Vakfı yeniden kuruldu

8 Ocak 2014 10:14 tsi
28 Şubat sürecinde kapatılarak malvarlığına el konulan Milli Gençlik Vakfı, mahkeme kararıyla yeniden kuruldu, malvarlıkları iade edilecek...

28 Şubat sürecinde geçirdiği soruşturmalar neticesinde 2004 yılında kapatılan Milli Gençlik Vakfı Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla yeniden kuruldu.

Milli Gazete’de yer alan habere göre 28 Şubat sürecinde açılan mahkemeler sonucunda kapatılan ve mal Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne emanet olarak verilen MGV’nin 10 yıl aradan sonra yeniden kurulmasına karar verildi. 2013 yılının haziran ayında torba yasa olarak adlandırılan 6495 sayılı kanun ile 28 Şubat süreci sonrası kapatılan vakıfların tekrar kurulmasının önü açılmıştı. MGV’nin yeniden kurulması için Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvuru, dün karara bağlanarak resmileşti. Böylelikle MGV’nin yeniden kurulması kesinleşmiş oldu.

MALVARLIKLARI 3 AY İÇİNDE İADE EDİLECEK

Kapatıldığı gün 155 adet gayrimenkulüne el konularak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne emanet edilen MGV’nin malvarlıkları 3 ay içinde tekrar iade edilecek. Mahkeme kararı sonrası kurulması resmileşen MGV’nin malvarlıkları için ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki günlerde bir çalışma başlatarak, malvarlıklarını iade işlemine başlayacağı öğrenildi.

Kurucular Kurulu adına MGV’nin yeniden kurulması için çalışmaları yürüten Muzaffer Baydar, kararın millete, ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, müjdeli haberi vermekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Baydar, “MGV bir markadır. 40 yıl önce ‘Sevdamız Türkiye’ sloganı ile millete hizmet için yola çıkmıştı. Bundan sonra da hayırlı hizmetlerine kaldığı yerden devam edecek” dedi.

“MGV’nin geçmişteki hayırlı hizmetlerini bilenler için bu haber bir sevinç kaynağı olacaktır” diyen Baydar şunları söyledi:

“Haziran ayı itibariyle başlayan süreç nihayete ermiş oldu. Hamdolsun Milli Gençlik Vakfı’nın yeniden kuruluşu tamamlandı. MGV’nin eski üyelerine, sevenlerine bu müjdeli haberi vermiş oluyoruz. MGV geçmişte çok önemli işlere imza attı. Eğitim alanı başta olmak üzere birçok konuda önemli hayırlı işler yaptı. Bundan sonra da hayırlı hizmetlere kaldığı yerden devam edecek.”



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs