En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu HDP ile ittifakı resmen bitirdi

8 Ocak 2014 09:44 tsi
Kılıçdaroğlu HDP ile ittifakı resmen bitirdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öncelikli olarak İstanbul’da gerçekleşebileceği ileri sürülen CHP-HDP seçim ittifakına kapılarını resmen kapadı.

KILIÇDAROĞLU HDP’Yİ AĞIRLADI

Kılıçdaroğlu dün akşam saatlerinde HDP Eşgenel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile HDP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’i parti genel merkezinde ağırladı. Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Adnan Keskin eşlik etti.

GÜNDEM YEREL SEÇİM İTTİFAKIYDI

İçeriğiyle ilgili “Gündemdeki konular” açıklamanın yapıldığı buluşmanın ana gündem maddesi olası CHP-HDP yerel seçim ittifakıydı. HDP tarafı “Gerek CHP’den gerekse de HDP’den İstanbul merkezli bir yerel seçim ittifakının ihtimaline ilişkin sorular alıyoruz. Bu sorulara yanıt vermeden önce, karşılıklı olarak olası ittifak koşullarını değerlendirmek ve nihai fikrinizi almak için buradayız” çerçevesinde bir değerlendirme yaptı.

İTTİFAK OLMAZ

Kılıçdaroğlu’nun ise HDP heyetine “Özellikle İstanbul konusunda bir işbirliğin, ittifakın oluşması, bu aşama bizim gündemimizde değil. HDP ile ittifak yapamayız. Üstelik olası bir CHP-HDP ittifakının AKP’nin işine yaracağını düşünüyorum. İttifak halinde aradan AKP çıkar. Elbette HDP tabanının da oyunu almak isteriz, ancak bu siyasi partilerin ittifakı şeklinde olmak zorunda da değil. Biz herkesin oyuna elbette talibiz” karşılığını verdiği öğrenildi.

KÜRT SORUNU VE CHP

Kılıçdaroğlu’nun Kürt Sorunu’nun çözümü konusunda ise “Soruna bakışımızda ve sorunun çözümüne ilişkin önerilerimizde bir farklılaşmadan geçiyoruz. Bunu siz de izliyorsunuz. CHP Kürt Sorunu’nun çözümünde gerçekçi çözümler dile getiren bir parti ilerleyen zamanda daha da öne çıkacak” değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

Hürriyet 

Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,426 µs