En Sıcak Konular

MHP'den CHP'ye: Size mi soracağız?

16 Ağustos 2007 09:24 tsi
MHP'den CHP'ye: Size mi soracağız?
Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclis kuruluna gireceğini söyleyen MHP, CHP'den büyük tepki alıyor. Önceki gün CHP'nin parti yönetimi, MHP'yi iktidarın uzlaşma arayışının önünü tıkamakla suçladı. CHP'nin eleştiri oklarına hedef olan MHP'den bu çıkışa s

Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılacaklarını açıklayan MHP, CHP'nin eleştiri oklarına hedef oldu. Önceki gün CHP'nin parti yönetimi, MHP'yi iktidarın uzlaşma arayışının önünü tıkamakla suçladı.

MHP'den bu çıkışa sert tepki geldi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, siyasi bir karar verirken başka bir partiye danışmalarının söz konusu olmadığını söyledi. Vural, "CHP nasıl oylamaya katılmama kararını kendi veriyorsa biz de kendi kararımızı kendimiz veririz. Biz seçimlerden önce de oylamaya katılacağımızı açıklamıştık." dedi. Vural, CHP'nin önceki yasama yılında iktidar partisini uzlaşmaya götürmeyecek bir siyaset izlediğine de dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, önceki gün Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında MHP'nin 'oylamaya girme' tavrının yanlış olduğunu savunmuştu. Özyürek, şunları kaydetmişti: "MHP baştan '367'yi bulmalarına yardımcı olacağız' demeseydi, Başbakan Erdoğan muhalefetle görüşecekti.

MHP'nin bu söylemi AKP'nin işini kolaylaştırmıştır. Muhalefetle uzlaşma arayışına girmesine gerek bırakmamıştır." Bu suçlamaya cevap veren MHP'li Vural, parti olarak oylamaya katılarak sorumluluklarını yerine getireceklerini vurguladı. İzleyecekleri politikayla AK Parti-CHP kutuplaşmasına engel olacaklarını belirten Vural, şöyle devam etti: "Biz seçimden önce, Parlamento'nun yenilenmesini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öyle yapılmasını istiyorduk. Parlamento yenilendi.

Meclis kendi iradesiyle cumhurbaşkanını seçecek. Biz kendi adayımızı destekleyeceğiz. CHP gibi TBMM başkanlığı seçiminde iktidarın adayını destekleyip, cumhurbaşkanlığı oylamasında genel kurula girmemezlik yapmıyoruz.

Onların siyaseti öyle, bizim siyasetimiz de böyle. Biz ortaya koyduğumuz tavırla sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz."

dunyabulteni



Bu haber 357 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,209 µs