En Sıcak Konular

"Savcı Öz için yeni iddianame hazırlanabilir."

7 Ocak 2014 10:10 tsi
"Elbetteki Dubai'ye gidilir gezilir herkesin hakkı. Ama iş adamının masrafları karşılaması tek başına suç olmaz. Ama menfaat veya bir işin karşılığında yapıldığı ispatlanabilirse, o zaman ciddi anlamda bir sorun yaşar Türkiye."

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Hukukçusu Burhan Kuzu CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K'ya konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
"Savcı Zekeriya Öz'ün Dubai'ye yaptığı seyahatin ücretini işadamı Ali Ağaoğlu'na ait şirket ödedi" iddialarına yanıt veren Kuzu, "Elbetteki Dubai'ye gidilir gezilir herkesin hakkı. Ama iş adamının masrafları karşılaması tek başına suç olmaz. Ama menfaat veya bir işin karşılığında yapıldığı ispatlanabilirse, o zaman ciddi anlamda bir sorun yaşar Türkiye. Bu bağlamda yeni bir iddianame kendisi için hazırlanabilir başka bir savcı tarafından. Benim gözlemlediğim tablo hoş bir manzara değil. Onu sadece Dubai'ye götürme suçu yeter mi? Bence yetmez. Bundan hareket ederek, onunla bir alakası var mı? Partiyle alakalı bu dönemde iddianamenin hemen hemen başrolünde olan bir savcı için dikkatli olmam lazım. Çünkü aksi halde onun kini ve hıncıyla konuşuyor. Denmesini istemem. Hukukçu kimliğimi her zaman ön plana çıkardım. Hoş bir tablo yok. Hani derler ya 'tencere dibin kara seninki benden kara.' Böyle bir durum ortaya çıkarsa bu iyi bir şey değil. İş adamının savcıyla alakası bu manada işin arka planı ortaya çıktığında bizim göremediğimiz, bilemediğimiz özellikle bir maddi boyutu ve mali boyutu varsa sıkıntı çok büyük demektir" diye konuştu.

sabah

Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,308 µs