En Sıcak Konular

Hamburg'da Alman usulü sıkıyönetim

7 Ocak 2014 09:31 tsi
Hamburg'da 21 Aralık'ta yaşanan olaylar üzerine bazı semtleri 'tehlikeli bölge' ilan eden Alman polisinin aldığı sert önlemler, halkın ve muhalefet partilerinin büyük tepkisine neden oldu.

Almanya'nın Hamburg kentinde polis; Altona, Sankt Pauli ve Sternschanze semtlerinin bazı kısımlarını "tehlikeli bölge" ilan etti. Karar, 21 Aralık'ta otonom sol grupların barındığı Roten Flora binası ve Esso Evleri'nin boşaltılmasına karşı yapılan olaylı protestoların ardından alındı. Önceki geceden bu yana "tehlikeli bölgelerde" yaklaşık 400 kişiye kimlik kontrolü yapıldı. Sıkı güvenlik önlemi sonrasında, 90 kişinin bu bölgelere girişi yasaklandı.

MUHALEFET TEPKİLİ

Vatandaşlar polislerin sürekli kimlik kontrol yapmasından şikayet ederken muhalefet partileri de, polisin olağanüstü önlemlerinin yasalara ve temel özgürlüklere aykırı olduğunu belirtti. Sol Parti, Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Partisi yetkilileri uygulamanın yasalara aykırı olduğunu belirtti. Polis ayrıca 21 Aralık'ta 3 polisi yaralayanların yakalanması için 10 bin euro para ödülü koydu. Hamburg'da aşırı sol gruplar, Roten Flora binasında 25 yıldır işgal eylemlerini sürdürüyor. Girişimci Klausmartin Kretschmer, söz konusu binayı 2001'de Hamburg kent yönetiminden satın aldı ve binanın 20 Aralık'a kadar boşaltılmasını istedi. Bunun üzerine de gösteriler başladı. Polis tehlikeli bölge uygulaması kapsamında, somut bir şüphe olmasa da istediği kişiyi durdurabiliyor, kimlik sorabiliyor, üst araması yapabiliyor. Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan haber de; Göttingen'de bir karakol yakınına bırakılan patlayıcı ile Köln'de bir polis memuruna yakıcı sıvıyla düzenlenen saldırının faillerinin Hamburg'daki eylemleri destekleyen sol gruplar olabileceği belirtildi.

45 KİŞİ GÖZALTINDA
 
Alman polisinin uyarılarına rağmen güvenlik bölgesine girmeye çalışan ve ateşler yakan 45 kişi gözaltına alınırken, bir kişi de tutuklandı.

sabah


Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,426 µs