En Sıcak Konular

Demirel'in yeni planı

16 Ağustos 2007 08:39 tsi
Demirel'in yeni planı Ahmet Özal, babasına demediğini bırakmayan eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in evinden çıkmıyor bugünlerde. Peki Demirel'le ne planlıyorlar? İşte sızan bilgiler..

Anavatan Partisi'nin seçimlere katılmaması, Demokrat Parti'nin baraj altında kalması yeni arayışları gündeme getiriyor. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, 'Yeni Parti' adıyla düğmeye bastı.

Son bir aydır Güniz Sokak'ın yollarını aşındırıyor. Özal'ın, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le birden fazla görüşme yaptığı belirtiliyor. Demirel'in Özal'a, "Anavatan ve DP mutlaka birleşmeli. Sen de DP'nin başına geç." tavsiyesinde bulunduğu iddia ediliyor. Ahmet Özal ise bu iddiayla ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor. Yeni parti kurma hazırlıklarını sürdürdüklerini, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası çalışmalarına son noktayı koyacaklarını kaydediyor. Anavatan-DP birleşmesinin gerçekleşmesini uzak bir ihtimal olarak gören Özal, proje başarılı olsa bile yeterli sinerjinin meydana getirilemeyeceğini düşünüyor. Ahmet Özal, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Köşk adaylığıyla ilgili ise şu değerlendirmeyi yapıyor: "Abdullah Bey, başbakanlık ve dışişleri bakanlığı yaptı. Kendisi tam bir devlet adamı. Köşk'te, Özal'ın misyonunu devam ettirecek en uygun kişi de o." Özal, Gül'ün devlet-millet kucaklaşmasının sağlanması için de çok önemli bir isim olduğunu vurguluyor.

Demirel'e göre, AK Parti'nin seçim zaferinin sebebi 367 krizi

Ahmet Özal, Demirel'le yaptığı görüşmelerde, 22 Temmuz seçimlerini ve muhtemel gelişmeleri masaya yatırdıklarını anlatıyor. Özal, "Demirel, AK Parti'nin hak ettiğinden yüzde 10 daha fazla oy aldığını düşünüyor. Bunu da, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan 367 tartışmalarına ve Anayasa Mahkemesi'nin kararına bağlıyor. Merkez sağdaki boşluğun AK Parti'ye yaradığını düşünüyor." şeklinde konuşuyor. Özal'a göre Demirel, ABD'nin İran'a müdahalesinin Türkiye'yi zora sokacağı inancında. Bu sebeple bir ekonomik kriz beklentisi içinde.
 
spothaber



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,800 µs