En Sıcak Konular

Borsa 3 günlük kayıpların tamamını telafi etti

6 Ocak 2014 17:53 tsi
Borsa haftanın ilk işlem günününü Cuma günü kapanışına göre 2.054,85 puanlık yükselişle 68.021,99 puandan tamamlayarak geçen haftanın son üç işlem günündeki kayıplarının tamamını telafi etti.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi haftanın ilk işlem gününü banka hisseleri öncülüğünde Cuma günü kapanışına göre 2.054,85 puanlık yükselişle 68.021,99 puandan tamamlarken, böylece geçen haftanın son üç işlem günündeki kayıplarının tamamını telafi etti.

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 3,11 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 3,2 milyar lira oldu. Güne sınırlı alışlarla başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi ilk seansta 65.742,31 puana kadar geriledikten sonra ikinci seansta özellikle banka hisselerinde görülen güçlü alışlarla 68.299,03 puana kadar yükseldi.

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların Noel ve yılbaşı tatilleri sonrası gerçek anlamda işlemlere başlayacağı için merakla beklenen bugünün işlemlerinde, yükseliş eğilimini devam ettiren döviz kurları ve faizlere karşın özellikle banka hisselerinde görülen güçlü alışlar dikkati.

Analistler, BIST 100 endeksinin geçen hafta 3 işlem günündeki kayıplarının tamamını bugün ikinci seanstaki yükselişi ile telafi ettiğini belirterek, kısa vadeli teknik görünüm açısından 67.500 direncinin üzerinde yapılan kapanışın da pozitif havayı yarına taşıyabileceğini kaydetti. Endeksin bu seviyelerin üzerinde tutunması durumunda iyimserliğin artabileceğini ifade eden analistler, döviz kurları ve faiz tarafından da olumlu yönde destek gelmesi durumunda 70.000 puan seviyesindeki direncin test edilebileceğini tahmin ediyor.

Güçlü alışların dikkati çektiği bankacılık endeksi cuma günü kapanışına göre yüzde 4,77 yükseliş kaydederken, holding endeksinin yükselişi ise yüzde 2,36 oldu. Endeks üzerinde ağırlığı yüksek büyük banka hisseleri arasında en yüksek getiriyi yüzde 5,57 ile Halkbank sağlarken, onu sırasıyla yüzde 5,42 ile Akbank ve yüzde 5,15 ile Garanti Bankası izledi.

Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,369 µs