En Sıcak Konular

Erdoğan bugün Köşk'e çıkıyor

16 Ağustos 2007 08:23 tsi
Erdoğan bugün Köşk'e çıkıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni kabine listesini bugün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunacak. Erdoğan'ın, Sezer'in listeye itiraz etmesi durumunda yeni hükümet için 11’inci Cumhurbaşkanı’nı bekleyeceği belirtiliyor.

60’ıncı Hükümet’te bakanlık sayısı 23'ten 25'e çıkacak. Başbakan Erdoğan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında üyelere 25 kişilik kabine listesini sundu ve 'Siz başbakan olsaydınız kimleri bakan yapardınız?' diye sordu.
 
Üyelerin önerilerini alan Başbakan, “Kadınları unutmayın” uyarısı yaptı. Mevcut kabinede 1 olan kadın bakan sayısının 2’ye çıkarılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
Erdoğan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında su ve elektrik sıkıntısıyla birlikte, nükleer santrallerin de tartışıldığı bir dönemde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın çok hantal kaldığını söyleyerek "Bu bakanlık ikiye bölünebilir" dedi.
 
İkiye bölünecek diğer bakanlık ise Kültür ve Turizm. Kültür Bakanlığı’nın yerine görev alanına, Diyanet ve Vakıflar da eklenerek, devlet bakanlığı oluşturulacak.

Ekonomide de, "koordinatörlük" müsessesesi getiriliyor. Ekonomiyle ilgili bakanlıkların, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın koordinasyonuna verileceği belirtiliyor. Unakıtan'ın, bu görevi, başbakan yardımcısı sıfatıyla yapacağı konuşuluyor.
 
Halen, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın yürüttüğü, Avrupa Birliği müzakereleri de, ayrı bir bakanlığın uhdesine bırakılacak. Bu göreve, Egemen Bağış veya Lütfü Elvan'ın getirileceği belirtiliyor.
 
Erdoğan, yeni kabineyi haftalık olağan görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Sezer'e sunacak. Peki, Sezer listeye itiraz ederse ne olacak?
 
"Seçilmişlerden oluşan, bir takım kuruyorum. Kimi, nereye monte edeceğimi, ben belirlemeliyim. İnanıyorum ki, Cumhurbaşkanı, bunu anlayışla karşılayacaktır" sözleriyle Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in bir isme ya da isimlere itiraz etmesi durumunda müzakereye girmeyeceğini gösteriyor.
 
Bu durumda Erdoğan'ın yeni hükümet için yeni cumhurbaşkanını beklemesi büyük olasılık.
 
Devletin zirvesi Çankaya’da buluşacak
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni kabine listesini bugün cumhurbaşkanına sunacak. Saat 15.30'daki bu görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Genelkurmay Başkanı ve emekliye ayrılacak kuvvet komutanlarını kabul edecek.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt bugün saat 14.30'da Köşk'te olacak. Orgeneral Büyükanıt'a emekliye ayrılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert de, veda amacıyla eşlik edecek.
 
Sezer, komutanlarla görüşmesi sonrası saat 15.30'da Başbakan Erdoğan'ı kabul edecek. Bu görüşmede Erdoğan yeni kabine listesini Sezer'e sunacak.
 
Saat 17.00'de de Jak Kamhi'ye Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmesi nedeniyle tören gerçekleştirilecek.

cnntürk



Bu haber 256 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,200 µs