En Sıcak Konular

İstihbarat'ta 200 polisin görevi değişti

6 Ocak 2014 08:15 tsi
Hükümeti hedef alan 17 Aralık operasyonunun ardından İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube'nin birçok biriminde görevli 200 polisin görev yerleri değiştirildi.

Hükümeti hedef alan operasyonun ardından İstanbul Emniyeti'nde sular durulmuyor. Operasyon sonrası İstanbul Emniyeti'nde aralarında Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu yaklaşık 100 müdür görevden alınırken, değişikliklerden İstihbarat Daire Başkanlığı da etkilenmiş ve aralarında PKK, Teknik Takip masaları ve sol örgütlerden sorumlu birimlerde görev alan 12 şube müdürü ve müdür yardımcısı görevden alınmıştı. Daire Başkanlığı nezdindeki değişikliklerden sonra, İstihbarat Şube'de görevli 200 polisin de görev yeri değiştirildi. Yapılan bu değişiklikle İstihbarat Şube, adeta tepeden tırnağa yenilenmiş oldu.

ALTINOK'UN YARDIMCILARI DEĞİŞTİ

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok da 16 yardımcısının görev yerini değiştirdi. Operasyonun ardından görev yerleri değiştirilen bazı müdürler, müdüriyet emrine alındı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı iken Silivri'de görevlendirilen Hamza Tosun ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı iken önce Sancaktepe'den, daha sonra da Deniz Limanları Şubesi'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı yapılan değişiklikle Mahir Çakallı müdüriyet emrine alındı. Çakallı'dan boşalan Deniz Limanları Şubesi'ne ise Sezgin Öndem getirildi. Trafik Şube'den sorumlu yardımcı Murat Şengün ile, ilçe sorumlu müdür yardımcıları Ramazan Emekli ve Hacı Mehmet Aslancan da müdüriyet emrine alındı. Öte yandan Bolu'da Kaçakçılık Şube Müdürü değiştirildi.

İlçelerden sorumlu yöneticiler değişti

Son değişikliklerden, bazı ilçelerden sorumlu emniyet müdür yardımcıları da etkilendi. Servet Yılmaz, Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer'den, Hüseyin Putur, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'den, Mehmet Hasbal, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt ve Başakşehir'den, Ömer Duman, Tuzla ve Pendik'ten, Ender Sevim Beyoğlu ve Kağıthane'den, Celal Yılmaz, Esenler, Bayrampaşa ve Özel Güvenlik Şubesi'nden sorumlu emniyet müdür yardımcısı oldu. Genel Denetleme, Boğaziçi Köprüleri Koruma, Bakım Onarım, Strateji Geliştirme ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden sorumlu yardımcılığa Mustafa Yıldırım getirilirken, Bölge Trafik, Trafik Tescil ve Trafik Denetleme'de ise Bülent Köksal görevlendirildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay'ın da görev yeri değiştirildi. Nikbay, Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne atanırken, Babaeski Emniyet Müdürü İbrahim Çıldır, İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Yeni Şafak

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs