En Sıcak Konular

Yeniden yargılamada sıkıntı yok

5 Ocak 2014 20:41 tsi
Yeniden yargılamada sıkıntı yok Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeniden yargılamada bizim açımızdan bir sıkıntı yok" dedi.


Başbakan Erdoğan, Japonya, Singapur ve Malezya'ya gerçekleştireceği resmi ziyaretler öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

"Yeniden yargılama" konusunda kendileri açısından bir sıkıntı olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin "Devlet içerisindeki paralel yapıyı oluşturan iki bin kişilik bir listeden bahsediliyor ve bu listenin de sizin önünüzde olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?" şeklindeki sorusuna, şöyle yanıt verdi:

"Bu konuyla ilgili Burhan Bey de daha sonra bir açıklama yaptı, Bülent Bey de bir açıklama yaptı, parti sözcümüz de bir açıklama yaptı. Fakat bunların üzerinde bu kadar ısrarla durmanızın bir anlamı yok. Bakınız, dün 50'ye yakın basın mensubuyla yaptığımız bir toplantı var. O toplantıda da buna benzer sorular geldi ve orada da söyledik. Bir defa böyle birşey masamın üzerinde, sümenimin altında, benim zaten masamda sümen de yok onu da söyleyeyim, böyle birşey söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılacaksa yapılır. Bugün devletin yüzbinlerce personeli var. Yüzbinlerce personeli olan bir devlet ve bu devleti yöneten bu hükümet, yeri geldiği zaman birçok kişinin yerini değiştirebilir. Atamalar yapar. Bunun sayısı iki bin kişi falan, kim almış bu sayıyı, nereden almış? Böyle birşey söz konusu değil. Bunların hepsi uydurma ifadelerdir. Bunları böyle sürekli olarak gündemde tutmakla, Türkiye'ye fayda sağlayamazsınız, zarar sağlarsınız. Ve yalanlanmış olan bu tür ifadelerin üzerinde daha fazla durmanın gereği yok."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mektup benim şahsıma gelmemiştir. Mektup, Cumhurbaşkanımıza gelmiştir ve ben dünkü konuşmamda da zaten 'Bana mektup geldi' demiyorum. Mektubun gelmesinden bahsediyorum" dedi.

Tokyo'ya gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarının ardından THY'ye ait "Ankara" uçağıyla saat 20.40'ta Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gitti.

Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'ndan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve diğer yetkililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da Japonya'ya gitti.

AA



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,248 µs