En Sıcak Konular

'CHP iktidarında yurt sorunu çözülecek'

5 Ocak 2014 17:40 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında en geç 2 yıl içinde öğrenci yurdu sorunu kalmayacak. Bunun sözünü anne babalara veriyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Macunköy'deki TMMOB tarafından yaptırılan ve eski başkanlarından Teoman Öztürk'ün adının verildiği öğrenci evi ve sosyal tesisinin açılışındaki konuşmasında, yapımda emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Öğrenci yurdu sorununun 90 yıllık cumhuriyet tarihinde çözülemediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bizim bir taahhüdümüz var. CHP iktidarında en geç 2 yıl içinde öğrenci yurdu sorunu kalmayacak. Böylece cumhuriyetin çözemediği, AKP'nin 11 yılda çözemediği bir sorunu biz en geç 2 yılda çözeceğiz. Bunun sözünü bütün anne babalara veriyorum" diye konuştu.

İstanbul merkezli operasyon

Türkiye'nin 17 Aralık'tan bu yana ciddi sorunlar yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, düne kadar "yolsuzluklarla mücadele yapıyoruz, yetimin hakkını koruyoruz" diyenlerin yolsuzluk batağında olduğunu gördüklerini savundu.

Bir kadının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ayakkabı kutusu gösterdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Boş ayakkabı kutusundan korkar hale geldiniz. Bu yetmiyor mu size? Düşün artık milletin yakasından" dedi.

Ergenekon, Balyoz davaları

Başbakan Erdoğan'ın "Geçmişte haksızlıklar oldu. Ergenekon, balyoz davasında haksızlıklar oldu. Biz yeni uyandık" dediğini ve gündem değiştirmek istediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Senin aklın yeni mi başına geldi? Defalarca ama defalarca söyledik, savunma hakkını ihlal ediyorsun dedik. Kişinin en doğal hakkı olan, bir insanın en doğal hakkı olan savunma hakkı kısıtlanıyor burada dedik. Sahte deliller üretildi dedik. Döndü bize dedi ki 'Siz darbecisiniz, siz Ergenekoncusunuz, siz onun için bunu yapıyorsunuz'. Şimdi sende mi darbeci ve Ergenekoncu oldun?"

Silah yüklü tır iddiası

Kılıçdaroğlu, Hatay'da yaşanan tır hadisesine değinerek, içinde insani yardım malzemesi olduğu için tırın aranmadığının söylendiğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, yiyecek içeceğin görülmesinin devlet sırrı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, hükümetin, Suriye'de dökülen her damla kanın sorumlusu olduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Yenimahalle Belediyesi Yüzme Havuzu'nun da temelini attı.

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,626 µs