En Sıcak Konular

IŞİD'e operasyon

5 Ocak 2014 09:18 tsi
Irak ordusunun Ramadi ve Felluce'de düzenlediği operasyonda 25 Irak Şam İslam Devleti üyesi öldürüldü.

Enbar Valisi Ahmed Halef ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik bölgedeki aşiret mensupları, yerel polis ve güvenlik güçlerince Ramadı ve Felluce'de cumartesi günü başlatılan operasyonlarda 25 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyledi.
 
Çatışmaların Ramadı ilinin kuzeyinde Elbu Faraj bölgesinde yoğunlaştığını belirten Duleymi, çatışmalar sırasında bölgede 2 çocuk ve 2 kadının da hayatını kaybettiğini ifade etti. 
 
Duleymi, Irak güvenlik güçleri, aşiret mensupları ve yerel polisin de destek verdiği operasyonların hala devam ettiğini ve IŞİD'in elinde bulunan bazı bölgelerin geri alındığını belirtti.
 
Bu arada aşiret kaynakları, Ramadi kent merkezinin "Aşiret Devrimcileri"nin kontrolünde olduğunu ve bölgede Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerinin bulunmadığını ileri sürdü.
 
Ramadi, Felluce ve Enbar'da hafta başında çatışmalar başlamış, El-Kaide ile IŞİD,  Ramadi ve Felluce'nin denetimini ele geçirdiklerini öne sürmüştü. Bu gelişmeler üzerine Irak ordu birlikleri ile IŞİD arasında bölgede şiddetli çatışmalar başlamıştı.
 
ABD kaygılı
 
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, El Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye'nin yanı sıra Irak'ta da otorite oluşturma çabalarından kaygı duyduklarını bildirdi.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, yaptığı yazılı açıklamada, "Irak'ın Enbar ilindeki olayları çok yakından takip ediyoruz ve terörist El Kaide/IŞİD örgütünün Suriye'nin yanı sıra Irak'ta da otoritesini kurma gayretlerinden kaygı duyuyoruz. Onların Ramadi ve Felluce'deki sivillere ve Irak güvenlik güçlerine karşı giriştiği barbarlık herkes tarafından görülmekte" ifadesini kullandı.
 
Irak'taki bazı aşiret liderlerinin IŞİD'e karşı açık bir başkaldırı ilan ettiğine dikkat çeken Harf, açıklamasına şöyle devam etti:
 
"Bu aşiretleri mümkün olan her şekilde desteklemek için Irak hükümetiyle çalışıyoruz. Ayrıca, bu terörist grupları kendi kentlerinden atmak için mücadele vererek büyük cesaret ortaya koyan Enbar ilinden aşiret liderleriyle de yakın temas halindeyiz. Bunun yanında, bu ortak düşmanı yenilgiye uğratma çabalarını desteklemeye nasıl devam edebileceğimiz noktasında Irak'taki tüm siyasi liderlerle de yakın temastayız."

aa


Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs