En Sıcak Konular

Tutuklu milletvekilleri için komisyon kurulacak

2 Ocak 2014 18:25 tsi
Tutuklu milletvekilleri için komisyon kurulacak Tutuklu milletvekilleri konusunda çözüm bulmak için hukukçu milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurulacak.

AK Parti, CHP ve BDP grup başkanvekilleri, tutuklu milletvekilleri konusunda çözüm bulmak üzere biraraya geldi. Toplantıda, hukukçu milletvekillerinden bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken bir toplantı yaptı.

Toplantıda, AK Parti'den İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, CHP'den Konya Milletvekili Atilla Kart ve BDP'den Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'dan oluşan bir çalışma grubu oluşturulması kararlaştırıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, geçen yıl bütçe görüşmelerinin son günü, grup başkanvekillerinin tutuklu vekillerin durumuyla ilgili ortaya koydukları bir irade bulunduğunu dile getirerek, bunun üzerine bugün biraraya gelmeyi planladıklarını hatırlattı.

Grup başkanvekilleri olarak biraraya geldiklerini belirten Ünal, MHP'den Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ile görüştüklerini ve Halaçoğlu'nun bu sürece katılmayacaklarını söylediği kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile bir araya geldiklerini ifade eden Ünal, toplantıda birer tane hukukçu milletvekilini bu konuda görevlendirme kararı aldıklarını bildirdi.

Ünal, "AK Parti'den Doğan Kubat, CHP'den Atilla Kart ve BDP'den Hasip Kaplan, bu konuyla ilgili görevlendirildi. Pazartesi günü çalışmaya başlayacaklar. En kısa zamanda çalışmalarını tamamlayacaklar. Bir hafta sonra, bu çalışmayla ilgili tekrar toplanacağız. Meclis Başkanı'nın yaptığı bir çalışma daha var. Meclis Başkanı ile de görüşeceğiz. Meclis Başkanı'nın da yaptığı çalışmadan bir katkı alıp, Meclis Başkanı ile de görüşmeyi düşünüyoruz. Daha sonra buradan bir çözüm çıkarmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs