En Sıcak Konular

İlk toplu taşıma teleferiği hizmete giriyor

2 Ocak 2014 11:31 tsi
Ankara'da Şentepe’yi Yenimahalle merkeze bağlayacak teleferik projesinin ilk etabı bitmek üzere... Teleferiğin mahalli seçimlerden önce hizmete gireceği belirtiliyor

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi yeni bir baharda toplu taşıma amaçlı ilk teleferik ile tanışacak. Büyükşehir Belediyesi, Şentepe’yi Yenimahalle merkeze bağlayacak teleferik projesinin ilk etabını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Teleferiğin ilk etabının yerel seçimlerden önce Şentepelilerin hizmetine sunulacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Teleferiğimizin açılışını inşallah Mart ayında yapacağız. Kabinler sürekli çalışacağı için de hemşehrilerimizin rahat rahat merkeze inmesi için ücretsiz olmasına karar verdik.” dedi.
Yeni metrolar için gün sayan Başkent’te, ardı ardına yapımına başlanan ve hizmete açılan yeni yollar ile trafik rahatlatılıp, yeni nesil doğalgazlı çevreci otobüsler ile toplu taşımada ilkler yaşanırken, kent içi ulaşım konforunu artıracak yepyeni bir proje daha hızla yol alıyor. Türkiye’nin toplu taşıma amaçlı ilk teleferiği Antenler Bölgesi ile Yenimahalle Metro durağı arasında adım adım yükseliyor.

Yenimahalle–Şentepe teleferik hattının 2 etaptan oluştuğunu, seçimden önce 3 istasyonlu ilk etabın hizmete açılacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tek istasyonlu ikinci etabın ise yaz sezonunda tamamlanacağını bildirdi.

UCUZ, GÜVENLİ VE ÇEVRECİ

Teleferiğin en çevreci ve en güvenli ulaşım olması gibi nedenlerle cazip bir ulaşım yöntemi olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, teleferik ile metro ve otobüs karşılaştırması da yaptı. Otobüs giderleriyle karşılaştırıldığında teleferiğin yüzde 75 daha ekonomik olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, seferlerin aynı şartlarda yaklaşık 175 otobüsün trafiğe çıkması ile denk düştüğünü ifade etti.

Mevcut hatta eğimin ortalama yüzde 6 olması ve yer yer yüzde 20’lere çıkması nedeniyle metro yapımının mümkün olmadığını da vurgulayan Başkan Gökçek, ayrıca 267 metre metro fiyatına 3 bin 257 metre teleferik hattı döşendiğine dikkat çekti.



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,457 µs