En Sıcak Konular

CHP'den Erdoğan'a sert tepki

15 Ağustos 2007 19:44 tsi
CHP'den Erdoğan'a sert tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün düzenlediği basın toplantısındaki Atatürk'ün eşinin türbanlı olduğuna ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterirken, MHP'ye de son çağrıyı yaptı:

"Atatürk'ü ağızlarına almasalar daha iyi olur" diyen Öymen, "Atatürk’ün eşinin türbansız, başı açık resimlerini hiç görmemiş gözüküyorlar. Son halifenin eşinin başı açık resimlerini görmemişler" diye konuştu.

Onur Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhalefete yönelik, "Yeri geldiğinde 'Benim anam teyzem böyle giyinirdi' diyorlar. O zaman Köşk’te niye karşı çıkıyorsun. Atatürk’ün eşi ve annesinin giyimine bakın o da ders olur" sözlerine sert tepki gösterdi.

Öymen  yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan ve AKP'lileri “Atatürk’ü ağızlarına almasalar daha iyi olur" sözleriyle eleştirdi. Öymen, şöyle dedi;

"Atatürk’ün eşinin türbansız, başı açık resimlerini hiç görmemiş gözüküyorlar. Son halifenin eşinin başı açık resimlerini görmemişler. Halifenin kendi fırçası ile yaptı yağlıboya tablolarda eşinin ve yetişmiş kızlarını başı açık resimlediğini bilmedikleri anlaşılıyor. Atatürk’ün hedeflerinden birinin tesettürü kaldırmak olduğunu bilmedikleri anlaşılıyor Yani geçmişten örnek vermeye kalkarlarsa çok mahçup olurlar.”

Atatürk’e karşı zihniyete karşı mücadeleyi bir tek CHP’nin yürüttüğünü ileri süren Öymen, “Atatürk’ün, koltuğunu Cumhuriyetin temel değerlerine karşı görüşler benimseyen bir insana teslim etmeme mücadelesini bir tek CHP sürdürüyor. Kararlılığımız sürecektir. Çünkü Atatürk’ün partisiyiz” diye konuştu.

-MHP’YE “GENEL KURUL’A GİRMEYİN” ÇAĞRISI-

AKP’nin rahat davranmasının sebebini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin oylamaya katılacağını açıklamasına bağlayan Öymen, “Yani bir anlamda iktidarın başına devlet kuşu kondu” dedi. MHP’nin tavrından vazgeçmesi için henüz vakit olduğunu ifade eden Öymen, “Eğer, MHP, CHP gibi Gül’ün Cumhurbaşkanlığını ‘içimize sindiremiyoruz, o bakımdan bu seçime katkıda bulunmayız’ dese Gül seçilemeyecek. Hala bunu yapabilirler ama kendilerini angaje ettiler kamuoyunda” diye konuştu.

Öymen, MHP’li yöneticilerin gerginlik çıkmasın diye Genel Kurul’a girme kararı aldıklarını söylediklerini anlatan Öymen, Abdullah Gül’ün seçilmesi durumunda Türkiye’yi daha çok gerginlik beklediğini ileri sürdü.

-UZLAŞI ÇAĞRISI-

Onur Öymen, Başbakan Erdoğan’ın, “uzlaşı” çağrısını da değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın, konuşmalarının gayet açık olduğunu ifade eden Öymen, “Uzlaşma demek diyor, bizim görüşlerimizi kabul etmeniz. Madem ki halk bize sizden daha çok oy verdi. Bizim tespit edeceğimiz adayı benimsemek zorundasınız diyor. Daha az oy almış partinin sözü geçmez diyor. Uzlaşı anlayışları bu işte” dedi.

Başbakanın kendisine göre bir uzlaşma tanımlaması yaptığını öne süren Öymen, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanının uzlaşı ile seçileceği yönündeki sözlerini hatırlattı. Öymen şöyle dedi:

“Sanki böyle bir şey söylemedi. Genel Başkanımızı ziyaret edeceğini kendisi söylemişti telefonla şimdi ondan da bahsetmiyor. Abdullah Gül’ü göndermeye kalkıyor. Abdullah Gül daha önce de geldi. Ona destek veremeyeceğimizi söyledik. Bu hususlardan hiçbiri değişmiş değildir. Yeterince çoğunluğu varmış gibi konuşuyor Başbakan, aslında bir Cumhurbaşkanı seçtirmek için yeterince çoğunluğu yok.”

CHP’nin Gül’e karşı tavrında herhangi bir değişiklik olmayacağının altını çizen Öymen, “Bizim tavrımızın esası belli. Biz diyoruz ki, Cumhuriyetin temel değerlerini karşı olduğunu defalarca geçmişte ifade etmiş bir insanın Atatürk’ün koltuğuna oturmasını içimize sindiremiyoruz diyoruz. Daha ne diyelim” dedi.

 
8sutun



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,133 µs