En Sıcak Konular

Kral öldü, taklitleri yaşıyor

15 Ağustos 2007 19:30 tsi
Kral öldü, taklitleri yaşıyor
Rock müziğin kralı olarak adlandırılan Elvis Presley, ölümün 30. yıldönümünde Amerikalı hayranları tarafından bugün düzenlenecek törenlerle anılıyor.

Müzisyenin, Elvis Haftasını kutlayan memleketi Memphis, anma günü nedeniyle 50 bine yakın hayranını ağırlıyor. Anma törenlerinin yine en ilgi çekici kısmı, Elvis taklitlerinin yarışması olacak.
Müzik endüstrisinin önde gelen birçok ismi, Elvis Presley'i popüler müziğin gelmiş geçmiş en etkili ismi olarak kabul ediyor. John Lennon, bir röportajında; "Elvis yolu açmasaydı Beatles olmazdı." diyerek bu etkiye dikkat çekmişti.

10'ncu yaş gününde bisiklet yerine hediye edilen gitarı kendi kendine çalarak öğrenen Elvis, sadece 15 yıl sonra bütün dünyanın dinlediği bir efsaneye dönüştü. 1954 yılından beri 1 milyardan fazla albümü satılan Presley'inin bu rekoruna başka bir şarkıcının yaklaşması çok zor görülüyor.

Amerika'nın derinliklerindeki beyazların "country" müziğini, güneyli siyahların ritim ve bluz esintileriyle harmanlayan Presley, 1950'li yıllarda fırtına gibi esmiş ve Rock müzik çağının başlamasına yol açmıştı. Elvis Presley, yaşantısı ve müziği kadar ölümüyle de dünyada çok konuşuldu.

16 Ağustos 1977 günü Memphis'teki evinin banyosunda ölü halde bulunduğunda sadece 42 yaşındaydı. Ancak birçok hayranı, Elvis'in öldüğünü kabullenmedi. "Ölmediği, göz önünde bulunmaktan sıkıldığı için böyle bir senaryo hazırladığı, bilinmeyen bir yerde yaşamaya devam ettiği" inancı 30 yıldır birçok hayranınca dile getiriliyor. Bu inancın etkisiyle de her yıl ölüm yıldönümünde, saçları ve kıyafetleriyle kralı taklit eden binlerce kişi Memphis'e toplanıyor.


yenişafak



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,840 µs